Vodafone: M2M megoldás segíti a biztonságos Szigetelést

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 8. 16:23

A Vodafone Magyarország, az Inepex Kft. és a Helperek Egyesület közreműködésével M2M technológia segíti a biztonságos bulizást, illetve az esetelegesen megsérültek, rászorulók minél gyorsabb ellátását a Sziget Fesztiválon.

A Vodafone 3G hálózatán működő SIM kártyák segítségével a hajógyári szigeten a Sziget Fesztivál ideje alatt a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete járőrei az Inepex által fejlesztett IneTrack nyomkövető rendszert használják, hogy a lehető leggyorsabban segítséget nyújthassanak az esetlegesen rászorulóknak. Nyilas Orsolya, a Vodafone  belső kommunikációs és társadalmi felelősségvállalás igazgatója  kiemelte, hogy a Vodafone hálózatának magas minősége és az M2M technológia alkalmazása ezen a területen is minden korábbinál jobban szolgálja a mentésben, megelőzésben résztvevők munkáját és ezáltal a szórakozók, bulizók kényelmét és biztonságát is.

A Helperek önkénteseiből álló járőrcsapatai a nap 24 órájában dolgoznak a Sziget fesztivál területén és segítenek a bajbajutott fiataloknak, illetve megpróbálják megelőzni a bajt, beterelik a napról az ott elaludtakat, vizet osztanak a hőségben, vagy más módon segítenek. A mai korszerű technológiák, mint az okostelefonok és az M2M alkalmazás használata gyorsabbá, hatékonyabbá teszi a munkánkat, ami minden fesztiválozó számára hasznos lehet, mondta Kuszpa Péter, a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete alelnöke.

Az M2M technológia és az IneTrack nyomkövető rendszer segítségével a Helper diszpécserek folyamatosan látják, hogy éppen merre járnak a járőrcsapatok és hívás esetén a legközelebbi egységet tudják a helyszínére küldeni. A technológiát a Helperek a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon is éles körülmények között tesztelték. A rendszer gyorsaságnak köszönhetően érkezhetett elsőként orvosi szakszemélyzet a Balaton Sound utolsó hajnalán történt vonatgázolásban életveszélyesen sérült fiatalemberhez is, aki végül a gyors és szakszerű ellátásnak köszönhetően túlélte a rettenetes balesetet.

A Helperek Egyesület önkéntesei az építkezéstől a bontásig dolgoznak a Szigeten, majd áttelepülnek a nyár két hátralévő nagy fesztiváljára, a B.my.Lake-re és a Strand Fesztiválra, hogy ott folytassák hasznos munkájukat.

 



Az IneTrack nyomkövető rendszert a Helperek Egyesület járőrei okostelefonos alkalmazással használják, de ugyanez a technológiai megoldás támogatja a Cserhát Mentőkutyás Egyesület munkáját is. Ebben az esetben a Cserhát Mentőkutyás Egyesület által használt nyomkövető eszközök műholdas helymeghatározás alapján, a Vodafone Magyarország által biztosított SIM-kártyák segítségével, a szolgáltató GSM-hálózatán továbbítják aktuális helyzetüket egy központi számítógépbe. A mentés irányítója mobilinternet-kapcsolaton keresztül, táblagépével, vagy számítógépével a központi számítógéphez kapcsolódva, egy böngészőből elérhető alkalmazás segítségével bárhonnan képes folyamatosan követni a mentőcsapatok útját. Ily módon láthatja a már átfésült területet, és felmérheti, hogy merre érdemes folytatni a keresést. Mindez gyors döntést és reagálást tesz lehetővé, amelyen kritikus helyzetben akár élet és halál kérdése is múlhat. A fejlesztéseknek köszönhetően a Cserhát Mentőkutyás Egyesület hazánk legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentést végző civil szervezeteként működik.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05