Az Apple cáfolta, hogy tőle kerültek ki a celeb-aktok

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 3. 08:38

Közleményben cáfolta kedden az Apple, hogy a rendszereinek feltörlésével kerülhettek hackerek sztárokról készült meztelen felvételekhez.

A cég elismerte, hogy egyes celebek fiókjaihoz célzott támadások eredményeképpen - felhasználói nevek, jelszavak és biztonsági kérdések ismeretében - hozzáfértek, ugyanakkor leszögezte: "az általunk kivizsgált esetek egyike sem származott az Apple-rendszerek feltöréséből, beleértve az iCloudot vagy a Find my iPhone-t is".
 

Az Apple "egy több mint 40 órán át tartó" belső nyomozás eredményét összesítő közleményében leszögezte, hogy együtt fog működni a hatóságokkal az ügyben érintett bűnözők azonosításában. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hétfőn közölte, hogy bekacsolódott a hackerek keresésébe, akik világszerte ismert női sztárok meztelen fotóit töltötték fel a világhálóra.

 


 

Több közösségi oldalra vasárnap kerültek fel ismert színésznőről vagy énekesnőről, illetve modellről készült felvételek, illetve olyan listák, amelyek több mint 100 állítólagos áldozat nevét tartalmazták.  Közöttük volt Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások.
 

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence ügynöke és Mary Elizabeth Winstead valódinak, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46