Az Apple cáfolta, hogy tőle kerültek ki a celeb-aktok

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 3. 08:38

Közleményben cáfolta kedden az Apple, hogy a rendszereinek feltörlésével kerülhettek hackerek sztárokról készült meztelen felvételekhez.

A cég elismerte, hogy egyes celebek fiókjaihoz célzott támadások eredményeképpen - felhasználói nevek, jelszavak és biztonsági kérdések ismeretében - hozzáfértek, ugyanakkor leszögezte: "az általunk kivizsgált esetek egyike sem származott az Apple-rendszerek feltöréséből, beleértve az iCloudot vagy a Find my iPhone-t is".
 

Az Apple "egy több mint 40 órán át tartó" belső nyomozás eredményét összesítő közleményében leszögezte, hogy együtt fog működni a hatóságokkal az ügyben érintett bűnözők azonosításában. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hétfőn közölte, hogy bekacsolódott a hackerek keresésébe, akik világszerte ismert női sztárok meztelen fotóit töltötték fel a világhálóra.

 


 

Több közösségi oldalra vasárnap kerültek fel ismert színésznőről vagy énekesnőről, illetve modellről készült felvételek, illetve olyan listák, amelyek több mint 100 állítólagos áldozat nevét tartalmazták.  Közöttük volt Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások.
 

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence ügynöke és Mary Elizabeth Winstead valódinak, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39