Lezárult az IBM székesfehérvári szolgáltató központjának fejlesztése

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 3. 09:12

Lezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósított fejlesztése, az IBM Data Storage Systems székesfehérvári központjának létszámbővítésére 2012-ben 376 milliós pályázati forrást nyert a cég, amelynek utolsó részletét az idén használta fel.

A társaság keddi tájékoztatása szerint az IBM 1997 óta Székesfehérváron működteti egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját. Az IBM Data Storage Systems Kft. Nemzetközi Szolgáltató Központja - az IBM Delivery Centre Central Europe - biztosítja az IBM és globális ügyfelei számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat.
 

Az itt dolgozó magasan képzett, több nyelvet beszélő munkatársak elsősorban Unix, Linux, Windows és MainFrame rendszerekhez és a rajtuk futó különböző alkalmazások (SAP, DB2, Oracle) működtetéséhez nyújtanak támogatást az IBM európai és észak-amerikai ügyfeleinek. A közlemény szerint a vállalat mindössze tíz hasonló központot üzemeltet az egész világon.
 

Az IBM DSS Kft. szolgáltató központja 2012 szeptemberében 1,4 milliárd forintos beruházást jelentett be, és a projekt keretében 200 szakképzett IT-specialistával bővítette munkaerejét.
 

A programot az Új Széchenyi Terv 376 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós forrással támogatta, az új irodák és munkaállomások felépítését követően az összes tervezett pozíció betelt.
 

Az IBM a növekvő piacok igényeit szem előtt tartva a világ minden táján folyamatosan bővíti szolgáltatási kapacitásait. A fehérvári központ fejlesztése is része a globális stratégiának. A bővítés az ügyféltámogatás hatékonyságát szolgálja, a fejlesztéssel a magasabb szintű, komplex feladatok kezelésében is erősít a vállalat - áll a közleményben.

Kulcsszavak: +céginfo IBM-hu IBM

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Zöld forradalom a Schneider Electric épületeiben

Idén októbertől a Schneider Electric 13 épülete már karbonsemlegesen működik, a társaság ezzel is hangsúlyozza elköteleződését a globális klíma-célkitűzések mellett. A cég 2018-ban 130 ezer tonnával csökkentette CO2-kibocsátását. 

2019. október 14. 10:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás