Steve Ballmer írta a kék halál szövegét

Czipperer Dia, 2014. szeptember 5. 15:26

Kiderült, hogy a Microsoft jelenlegi feje írta az eredeti, a 90-es években híressé vált kék halál üzenet szövegét. A tényt Raymond Chen, a vállalat fejlesztője fedte fel múlt héten egy blogposztban, hogy Steve Ballmer írta a végleges verziót.

Ki tudja, miért pont most derült erre fény, mindenesetre most már ezt is tudjuk: Steve Ballmer, a Microsoft jelenlegi vezérigazgatója írta a szöveget a kék halálhoz. Ballmer, aki akkoriban a rendszerrészleg vezetője volt, ugyanis nem találta megfelelőnek a hibaüzenethez szánt szöveget, mely akkor jelent meg, amikor a Windows 3.1-es rendszer nem válaszol. Így elhatározta, hogy ír egy saját verziót.

 

Néhány nappal később el is küldte e-mailben a saját verzióját, és nagyjából 22 évvel ezelőtt megszületett a kék halál. Ekkor az asztali gépeken, ahogy fentebb is írtuk, Windows 3.1-es rendszer futott.

 

 

A híressé vált kékhalál szövegben ott szerepelt a Ctrl+Alt+Del billentyűkombináció alternatíva is, amely egykoron a gép újraindítására is szolgált. Tavaly Bill Gates hibának nevezte a Ctrl+Alt+Dell billentyűkombinációt, valamint azt, hogy ennek használatát rá is kényszerítik az emberekre.

 

Az egykori Microsoft vezér saját magán kívül az IBM-et hibáztatja, amiért visszautasították annak a gombnak a fejlesztését, melynek megnyomásával egyszerűen végrehajtható lett volna ez a parancs. Eredetileg a billentyűkombináció arra szolgált, hogy a felhasználók bejelentkezzen a Windowsba, valamint ezzel lehetett újraindítani a számítógépet.

 

Forrás: TheVerge.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Következetes felhőmenedzsment

A Dell Technologies legújabb tanulmánya szerint a többfelhős rendszerek egységes felügyelete csökkenti az informatikai költségeket, növeli az adatbiztonságot és felgyorsítja az innovációt.

2020. április 3. 10:27

A Gyerekaneten áprilisi témája Jocó bácsitól

A digitális távoktatásnak szenteli új, áprilisi témáját az NMHH Gyerekaneten.hu című – szülőket netes témákban informáló – webes felülete. Az egy hónapja indult honlap hamar népszerűvé vált, az eddig eltelt idő alatt már közel 280 ezer oldalmegtekintésnél jár. Folyamatosan aktualizálódik rajta a szlenggyűjtemény, új kvízek tölthetők ki, és több friss szócikk is segíti a szülőket a rájuk szakadt #maradjotthon helyzetben.

2020. április 3. 09:14

Digitalizáció felsőfokon: itt a Microsoft Dynamics 365 Business Central

Magyar nyelven és magyar törvényi megfeleléssel április közepétől a magyar piacon is elérhető a Microsoft Dynamics 365 Business Central, amely egyedülálló módon, tervezhető költségek mellett, jelentősebb egyszeri beruházás nélkül biztosítja egy integrált ügyviteli rendszer legmodernebb funkcionalitását a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak.

2020. április 2. 19:28

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

2020. április 2. 17:53

Tapsvideó és kedvezmény az egészségügyben dolgozóknak

Az elmúlt hetekben a feje tetejére állt a világ. Aki teheti, most magára zárja az ajtót, és otthonról követi az eseményeket, ezzel is lassítva a járvány terjedését. Akadnak azonban, akik nem maradhatnak távol, például az egészségügyi dolgozók, akik ebben a pillanatban is a frontvonalban küzdenek a járvány visszaszorításáért. Miattuk szól a taps minden este 8-kor a fővárosban és vidéken, lakótelepeken és kertvárosi övezetekben egyaránt. 

2020. április 2. 16:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás