Az első Android appok megérkeztek a Chromebook modellekre

Czipperer Dia, 2014. szeptember 12. 16:24

Ahogy a Google korábban, a Google I/O konferencián ígérte, az első Android alkalmazások megérkeztek a Chromebook készülékekre.

A Google összesen négy Android alkalmazását tette elérhetővé Chrome OS platformra, vagyis a Chromebook készülékeken is használhatják a felhasználók a Vine, Evernote, Duolingo és Sight Words appokat.

 

 

A projektet a Google I/O fejlesztői konferencián jelentette be Sundar Pichai, a Google Android részlegének vezetője. Mivel a Chromebookok népszerűek a tanulók körében, így akad a mostani appok között oktatási célú is, mint a Duolingo vagy a Sight Words.

 

A Chrome blogján számoltak be az új appokról, ahol arról is beszéltek, hogy a következő hónapokban Android fejlesztők egy csoportjával együtt dolgozva még több alkalmazást tesznek majd elérhetővé a Chromebookokra. A felhasználók pedig a blogon keresztül külön jelezhetik is a Google-nek, melyik a kedvenc appjuk, mit látnának szívesen viszont a Chromebookon.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Leáldozott az emeltdíjas hívásokkal való visszaéléseknek?

Se szeri se száma azoknak az eseteknek, amikor valaki furcsa számokról hívást kap, és ezeket felvéve a telefonszámlája az egekbe szökik. Az alapvető óvatosság mellett, – hogy ne fogadjunk olyan hívásokat, amik egzotikus országhívószámokról érkeznek – mostantól a törvény is véd bennünket. Az ilyen csaló hívások számlái ugyanis a jövőben a szolgáltatót terhelik – hívja fel a figyelmet a téma két szakértője, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda és dr. Bocsák Attila ügyvéd. 

2020. július 12. 15:10

Új területeken hódít a DIGIMobil

Újabb 32 településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatásait a DIGI, így összesen már 579 városban és községben tesztelhetik a DIGIMobil szolgáltatást a cég ügyfelei.

2020. július 12. 12:07

Digitális képességekkel a munkanélküliség ellen

A digitális képességek fejlesztése lehet a leghatékonyabb módja, hogy olyan embereket segítsünk vissza a munka világába, akik a közelmúltban valamilyen okból kiszorultak a munkaerőpiacról. A hátrányos helyzetű álláskeresőket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Incorpora projektje, amelyhez a Microsoft Magyarország is csatlakozott – digitális kompetenciafejlesztő tréninggel.

2020. július 12. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás