Világsiker a magyar fejlesztésű elektromos kormánymű

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 18. 13:07

A világ vezető autógyárai már évek óta felfigyeltek azokra a speciális elektromechanikus kormányrendszerekre, amelyeket a ThyssenKrupp budapesti kompetenciaközpontjában fejlesztenek, így ezek a rendszerek ma már világszerte több mint egymillió személyautóban találhatók meg az utakon. A mintegy 350 fős magyar fejlesztőközpontot szakterületén a világ legjobbjai közt tartják számon. 

Igazi nagyhatalom lett Magyarország a jövő kormányrendszereinek fejlesztésében: a liechtensteini központú, a világ autókba szerelt kormányoszlopainak negyedét adó ThyssenKrupp ”Steering” üzleti egységhez tartozó budapesti kompetenciaközpont közel 300 mérnöke a világ egyik legjobb csapatának számít. A mérnökök olyan elektromos kormányrendszereket fejlesztenek, amelyek a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett elektromotoros rásegítést alkalmaznak. Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függően akár 0,3 literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként, másrészt olyan biztonsági és kényelmi funkciók elérését teszi lehetővé, mint az oldalszél-kompenzáció vagy a parkolási asszisztens; ráadásul megbízhatóbb a hagyományos kormányszervóknál.  

 

 

„Az elektromechanikus kormányrendszerek készítésében szerzett tapasztalatainkat mély  gyártási ismereteink adják. Az értékláncon belül az összes folyamatot mi végezzük az öntéstől a megmunkáláson át az elektromechanikus kormányrendszerek komplex összeszereléséig. Az itt, Budapesten zajló szoftver- és hardverfejlesztés a siker kulcsfaktora ezen a területen. Ez adja ugyanis minden modell  egyedi kormányzási érzetét, amelyet a vásárlói igények alapján alakítanak ki.” – mutatott rá Dr. Karsten Kroos,  a ThyssenKrupp AG Alkatrész-technológia üzletágának igazgatótanácsi elnöke.

 

Az energiatakarékosság, valamint a szinte végtelen lehetőség a biztonsági és kényelmi funkciók ellátására egyértelműen mutatják, hogy az elektromos kormányrendszereké a jövő, és ennek fejlesztésében kulcsfontosságú a magyar kollégák közreműködése. A világ vezető kormányoszlop-gyártójaként a ThyssenKrupp ezért Magyarországon építette fel az elektromos kormányrendszerek fejlesztésével foglalkozó elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpontját.” – fogalmazott Marc de Bastos Eckstein, a ThyssenKrupp Presta Hungary ügyvezetője.

 

A magyar kompetenciaközpontban fejlesztik és tesztelik az elektromechanikus kormányrendszerek elektronikus vezérlőegységeit. A több lépcsős folyamat végén az integrált rendszereket funkcionálisan is teljesen letesztelik.

 

 

Hermann Bressmer, a ThyssenKrupp Presta Hungary másik ügyvezetője szerint egy világviszonylatban is vezető vállalat részéről hatalmas bizalom, ha a fejlesztést külföldre telepíti. Ezt a bizalmat igazolta a piac, az elkészített autók kormányzási érzete és fejlett kormányzási funkciói nagyszerűek.

 

A kompetenciaközpont a világ vezető kormányoszlop-gyártójához, a ThyssenKrupp ”Steering” üzleti egységéhez tartozik, és az elmúlt 15 évben folyamatosan bővült Magyarországon. A magas szintű tudást igénylő, nagy hozzáadott értéket adó fejlesztés az egyik legjobb típusú befektetés Magyarország számára, hiszen jellemzően hosszú távra szól és ugyanakkor hazai generációk egész sora számára biztosítja a világviszonylatban is egyedülálló, versenyképes tudás megszerzésének lehetőségét. A ThyssenKrupp magyarországi „Steering” vállalata különösen fontosnak tartja, hogy a megszerzett versenyelőny hosszútávon is megtartható legyen, ezért szorosan együttműködik a hazai felsőoktatási intézményekkel, és rendszeresen segíti a végzős hallgatókat például ipari gyakorlat megszerzésében is.     

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05