Pénzt is utalhatunk majd a Facebook Messengerrel

Czipperer Dia, 2014. október 6. 13:09

Talán már nem is kell olyan sokat várni, és a Facebook Messenger szolgáltatásán keresztül is utalhatunk pénzt ismerőseinknek. Mindezt pedig olyan egyszerűen, mintha egy képet küldenénk nekik. Az iOS alkalmazásban már ott lapul a kód, már csak a vállalaton múlik, mikor durrantja el a rajtpisztolyt.

Andrew Aude, egy stanfordi egyetemi hallgató fedte fel, hogy egy eddig rejtett kód található a Facebook Messenger alkalmazásában, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt utaljanak ismerőseiknek a csevegőprogramon keresztül.

 

Az iOS applikációban felfedezett megoldással szinte ugyanolyan egyszerűen küldhető pénz, mint egy fotó, csupán hozzá kell adni a bankkártya adatait és egy PIN kódot.

 

A tranzakció teljesen privát lesz, és egyelőre úgy tűnik, ingyenes is, bár az nem lenne meglepő, ha a Facebook úgy döntene, egy kicsit lecsíp majd magának utalásonként.

 

Jonathan Zdziarski, egy biztonsági szakember találta meg a kód első nyomait múlt hónapban, ám Mark Zuckerberg, a Facebook feje arra figyelmeztetett, hogy még sok alapozás szükséges, mielőtt élesben is kipróbálnák a megoldást. A Facebook a közelmúltban David Marcust, a PayPal vezérigazgatóját kérte fel arra, hogy az azonnali üzenetküldéssel kapcsolatos erőfeszítések élére álljon, így már akkor sem volt kérdéses, hogy a pénz fontos szerepet játszik majd.

 

Az iOS alkalmazásban tehát már ott lapul a kód, a Facebooknak már csak élesítenie kell. Maga Aude is kipróbálta, hogyan működik (lásd a videón), és ő maga tapasztalta, milyen egyszerűen használható majd a funkció. Egyelőre azonban még nem lehet tudni, ez a fajta pénzutalási megoldás mikortól lesz elérhető.

 

 
Laden

Facebook Messenger Payments feature demoed by @andyplace2 for TechCrunch

Weergeven op Instagram

 

Forrás: Engadget.com; Kép: techcrunch.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Bridgestone készen áll arra, hogy otthonában üdvözölje a világot

A Bridgestone Corporation az egyetlen olyan világszintű olimpiai és paralimpiai partner, amelynek globális központja Tokióban van. A vállalat az olimpiai eseményekig hátralevő egy évben arra invitálja a világot, hogy kövesse az ötkarikás játékokhoz vezető útján, és tapasztalja meg, mit jelent segíteni az embereknek álmaik megvalósításában.

2019. július 22. 18:53

A Fujitsu mérsékli a vizuális ellenőrzést támogató MI-megoldások költségeit

A Fujitsu a Laboratories of Europe a mai napon két olyan új technológiát mutatott be, amely jelentősen mérsékli a vizuális ellenőrzést támogató MI-megoldások létrehozásának költségeit. Az új megoldás olyan új típusú, normál (sérülésmentes) adatokkal betanítható hibaészlelő technológiát használ, amely jelentősen mérsékli az adatsorok összeállításának költségét, és lehetővé teszi a korábban nem észlelt minták azonosítását. 

2019. július 22. 17:19

Augusztus 1-től hazánkban is megvásárolható a Honor 20

A Honor okostelefon márka bejelentette, hogy augusztustól 1-től Magyarországon is megvásárolható a Honor 20. A készüléken mutatkozik be a vállalat új, nagy sebességű Bluetooth technológiája, ami az adott környezeti tényezőknek megfelelően növeli a jelerősséget. Amennyiben a csatlakoztatni kívánt eszköz jelerőssége gyenge, a Honor 20 képes megnövelni az átvételi teljesítményt. A Honor 20 így akár 200 méteres távolságig is stabil kapcsolatot biztosíthat, a technológia működését pedig mesterséges intelligencia támogatja, így automatikusan kikapcsol, ha a jelerősség, illetve a környezeti tényezők megfelelőek, kímélve ezzel az akkumulátort.

2019. július 22. 15:56

Várakozáson felüli növekedés a mobilfizetésben

A 2018. évet is meghaladóan nőtt 2019. első felében a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer forgalma, míg 2017. évhez viszonyítva 2018-ban közel 20 százalékkal emelkedett az országosan egységes mobilfizetési szolgáltatásokhoz kapcsolódó fizetéssel végződő tranzakciók száma, addig 2019. első félévében már közel 25 százalékkal nőtt a forgalmi érték. Az idei év júliusáig már közel 2,6 millió felhasználó vette igénybe a rendszert.

2019. július 22. 14:15

Olyan film készült a budapesti éjszakáról, amilyen még soha

Az éjjel láthatatlan hősei előtt tiszteleg a Huawei legújabb kampányában. A gyártó új okostelefon-családja, a P30 széria kiemelkedő kameraképességei ihlették azt a rövidfilmet, amelyet múlt héten mutattak be a nagyközönségnek a Toldi Moziban. Az alkotásban a Huawei olyan hivatások képviselőit mutatja be, akik napnyugta után állnak munkába azért, hogy mindenki jól érezze magát és biztonságban szórakozhasson. „Az Éjszaka Hősei” című rövidfilm már online elérhető a vállalat közösségi oldalán.

2019. július 22. 12:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás