Infokommunikáció szakmapolitikai szemmel

forrás: Prím Online, 2014. október 9. 14:10

Tizenkilencedjére gyűlt össze az infokommunikációs szakma, hogy a piac helyzetét, aktuális kérdéseit és jövőképét megvitassa. Az eseményt a szervező HTE elnöke, Dr. Magyar Gábor, valamint az NMHH elnöke, dr. Karas Monika nyitotta meg. Az előadássorozatot Bódi Gábor helyettes államtitkár indította, aki a kormányzat infokommunikációs stratégiai céljairól tartott beszámolót.

A HTE Infokom 2014 konferencián az állami szektor infokommunikációban érdekelt szakemberei ugyanúgy képviselik magukat október 8-10. között Kecskeméten, mint a legnagyobb szolgáltatók, eszköz- és megoldásszállítók, az élen járó innovációs és médiatechnológiai cégek, vagy éppen az egészségügyi fejlesztésekben érdekelt vállalatok.

 Az infokommunikáció szakmapolitikai aktualitásait a nyitó napon Bódi Gábor, a Miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkára elemezte. Előadásában elmondta, az Európai Unió infokommunikációs területre vonatkozó stratégiai céljaival összhangban az elmúlt időszakban hazánk is jelentős lépéseket tett a digitális nemzet megteremtésére. A kormány év elején elfogadta a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiát, amely négy pillér mentén – digitális infrastruktúra, digitális állam, digitális kompetenciák, digitális gazdaság – a digitális ökoszisztéma egyes elemeinek összehangolt fejlesztését tűzte ki célul. A stratégiához kapcsolódva jelenleg kidolgozás alatt áll a Digitális Nemzet Fejlesztési Program, amely a tervek szerint újfajta, integrált megközelítést alkalmazva képes lesz a helyi közösségek egyéni igényeinek kiszolgálására is, amivel összhangban fejlődik az állampolgárok életminősége, egyéni versenyképessége.

A szakmai találkozó párhuzamos szekciókban folytatódik, ahol a hazai nagy infokommunikációs projektek, valamint az új generációs technológiákban rejlő lehetőségek kerülnek terítékre, de szó lesz a digitális televíziózás jövőképéről, és betekintés nyerhető olyan témakörökbe is, mint a GSM-R, a Big Data, a Future Internet, az E-Health és az elmaradhatatlan „smartság”.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A munkahely elhelyezkedése a legfontosabb, amikor állást keresünk

Hogyan befolyásolja az álláskeresésünket és munkahely választásunkat a lakhelyünk? A Profession.hu friss felmérésének válaszadóinak 69,4 százalékával előfordult már, hogy csak azért nem jelentkeztek egy állásra, mert hosszú időt vett volna igénybe az ingázás a munkahely és az otthonuk között. Az állásportál most egy szerencsés álláskereső rezsijét és lakbérét egy teljes évre átvállalja egy budapesti új építésű társasházban, így segítve a könnyebb elhelyezkedést.  

2020. január 24. 11:10

Ezekre a techológiai trendekre érdemes most figyelnie cégvezetőként!

2020 talán minden eddiginél nagyobb kihívások elé állítja a magyar vállalkozásokat a digitalizáció terén, hiszen a technológia soha nem látott ütemben alakítja át a vállalatok működését. Akár kisvállalkozásról, akár közepes méretű- vagy nagyvállalatról van szó, az aktuális tech trendekkel minden cégvezetőnek érdemes tisztában lennie. Ennek érdekében az itthon nagyvállalati szoftverek fejlesztésével foglalkozó Stylers Group informatikai cégcsoport szakértője egy csokorba gyűjtötte azokat a technológiai megoldásokat, melyek várhatóan meghatározók lesznek a vállalatok digitális transzformációja terén 2020-ban.

2020. január 23. 18:05

HONOR szelfikutatás: Az európaiak évente közel 600 szelfit készítenek magukról

A Honor okostelefon márka Európa több országában készített kutatása alátámasztja, hogy a szelfik népszerűsége továbbra is töretlen. A márka folyamatos fejlesztéseinek középpontjában a kamerák fontos helyen szerepelnek, a szelfikamerákon keresztül is igyekszik támogatni a felhasználókat a vizuális történetmesélésben és az önkifejezésben. A szelfikutatáson keresztül pedig igyekszik még jobban megismerni a felhasználói igényeket és a szelfizés aktuális trendjeit.

2020. január 23. 13:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás