A Novell legújabb személyazonosság-felügyeleti eszközei már elérhetők

forrás: Prím Online, 2014. október 25. 11:25

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy megújult formában vehetők igénybe a NetIQ személyazonosság-felügyeleti eszközei. A felhőszolgáltatók és rendszerintegrátorok mostantól szolgáltatás formájában (Identity as a Service) is elérhetővé tehetik ügyfeleik számára a NetIQ személyazonosság-felügyeleti termékeit. Emellett a hagyományos módon, közvetlenül a gyártótól továbbra is elérhető az Identity Manager, mellyel a vállalatok automatizáltan kezelhetik a személyazonosságokat és a hozzáféréseket a szervezeten belül. A termék napokban megjelent, legújabb kiadása új felhasználói felülettel rendelkezik, és támogatja többek között a mobilos jóváhagyást.

A portfólió már azt is lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy NetIQ termékeket hosztoljanak szolgáltatásként az ügyfeleik részére. A csomagnak köszönhetően egyszerűen láthatják el több különböző ügyfél felügyeleti feladatait egyszerre, és a használat alapján, felhasználónként számolhatják fel a licencdíjakat, továbbá jelentéseket készíthetnek az auditok esetére.

A megoldások alkalmazásához a csomagban megtalálható NetIQ Services Director biztosítja a keretrendszert. A felhasználói fiókokat a NetIQ Account Management Service kezeli, amely arra is lehetőséget nyújt az ügyfelek számára, hogy importálják a már meglévő személyazonossági adatokat a HR rendszerből. A NetIQ IdentityAccess Service felügyeli a személyazonosságokat, illetve a felhőben vagy az ügyfélnél hosztolt alkalmazásokhoz történő hozzáféréseket. A NetIQ Privileged User Manager Service pedig az adminisztrátori jogosultsággal rendelkező személyek fiókjait ellenőrzi a Linux, UNIX és Windows környezetekben.

Ezzel egyidejűleg a hagyományos módon, a gyártónál is elérhetővé vált a NetIQ Identity Manager legújabb, 4.5 kiadása, amelynek segítségével a vállalatok egyszerűen, automatizáltan kezelhetik a személyazonosságokat a vállalaton belül. A megoldás egyszerű használatot kínál a beosztottak és vezetők számára egyaránt, kihasználva a felhőkörnyezetek és a mobilalkalmazások lehetőségeit. Az alkalmazotti kérések elküldéséhez és jóváhagyatásához új, intuitív kezelőfelületet biztosít, és a kapcsolódó rendszerekben is automatizálja az engedélyek kezelését. Az elfoglalt vezetők számára pedig natív mobilos alkalmazás áll rendelkezésre a kérések jóváhagyására. A megoldás teljes mértékben integrálható a NetIQ önkiszolgáló jelszókezelési megoldásával, így segít a helpdesk részleg munkaterhelésének csökkentésében.

Az új NetIQ Identity Manager egy üzleti analitikai felületet is tartalmaz a szerepek és erőforrások kezeléséhez, amely támogatja a szervezeteket a működtetési költségek visszafogásában. A termék riportkészítési képességei továbbá az auditok során felmerülő kérések teljesítésében is hatékony segítséget nyújtanak.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás oldhatja meg az élelmezési problémákat

A mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a big data, a dolgok internete és az ehhez hasonló fogalmak már jó ideje megjelentek olyan területeken is, amelyeket nem kötünk össze automatikusan a számítástechnikával. Ilyen például a gyümölcs- és zöldségtermesztés és kereskedelem, amely szektort pont most kezdik meghódítani az ilyen eljárások. 

2019. december 16. 09:14

Éles üzemben is kiválóan teljesített a Remote Tower

Három napon át, december 9. és 11. között az úgynevezett távoli toronyból irányították a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér le- és felszálló forgalmát a HungaroControl légiforgalmi irányítói. A Remote Tower ezt megelőzően még soha nem üzemelt ilyen hosszú ideig folyamatosan. 

2019. december 15. 12:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás