Kecsegtető pénzügyi mutatók az LG-nél

Czipperer Dia, 2014. október 29. 14:27

Rekordszámú telefoneladásokkal és duplájára növekedett profittal büszkélkedhet a dél-koreai LG a harmadik negyedéves eredményeket illetően. A vállalat mobil üzletága éves szinten 39%-os növekedéssel számolhat.

Jól teljesített az LG a harmadik negyedévben is. Nem csupán mobilfronton tett ki magáért a vállalat, hanem profit terén is szép eredményeket ért el. A vállalat nyeresége duplájára nőtt tavalyhoz képest, 449,61 millió dollárra.

 

A bevételek tükrözik az erős mobil üzletági teljesítményt, amelyet mi sem igazol jobban, mint, hogy 16,8 millió okostelefon talált gazdára az elmúlt három hónapban, és az éves növekedési ütem ebben a szegmensben 39 százalék. Az előző negyedévhez képest is pozitív irányba mozdultak el a mutatók, hiszen 16%-kal több készülék talált gazdára.

 

A mobil üzletágból származó bevételeket tekintve 2009 óta ez volt eddig a legerősebb negyedéve a vállalatnak. Az LG bízik abban, hogy a jövőben tovább tudják majd erősíteni pozíciójukat a G és az L széria modelljeivel.

 

Azonban nem minden területen könyvelhet el sikereket a vállalat, ugyanis a légkondicionáló és energiagazdálkodási üzletága veszteséges volt. A bevételek 5%-os csökkenést mutatnak, a működési veszteség pedig 2,44 millió dollárra rúg.

 

A háztartási készülékek tekintetében is némi csökkenés tapasztalható, valamint a szórakoztató eszközök tekintetében is 3%-os volt a visszaesés az előző év azonos időszakához képest. Az előző negyedévhez viszonyítva azonban 5%-kal nőtt a működési profit, amely a jobb termékválasztéknak köszönhető.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Piacvezető a Telekom az online mobiltelefon- és tablet értékesítésben

A tavalyi évben ismét a Magyar Telekom volt a legnagyobb forgalmú mobiltelefon- és tablet értékesítő a magyar online kiskereskedelmi piacon – derült ki a GKI Digital piacelemzéséből*. Az elemzőcég mérései alapján az értékesített mobiltelefonok és tabletek 2019-es online forgalmának több, mint harmadát a Telekom online értékesítési platformja adta.

2020. április 2. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás