Megnyílt az Infotér Konferencia

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 6. 13:23

Jótékonysági borárveréssel és ifjúságpolitikusok kerekasztal-beszélgetésével kezdődött meg szerdán az 5. Infotér Konferencia Balatonfüreden.

Az infokommunikációs szakterület háromnapos tanácskozásának megnyitóján Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket. Partnerséget ajánlva rövid beszédében kiemelte, "az államtitkárság számít a szakma értékteremtő és értékőrző gondolataira".

Biró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület felügyelőbizottsági elnöke elmondta, hogy a háromnapos konferencián kormányzati, vállalati és civil szereplők vitatják meg a szakterület aktuális kérdéseit. Felelevenítette rendezvény elmúlt öt évét, melynek legfontosabb hozadékaként az egymás iránt kialakult bizalmat emelte ki.

A hivatalos megnyitót megelőzően "Mit kínál ma a fiataloknak Magyarország" címmel Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke, Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, valamint Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalícióval együttműködő Ifjú Demokraták elnöke részvételével rendeztek kerekasztal-beszélgetést. Mindhárman kifejtették véleményüket arról, hogy milyen tényezőket látnak vonzónak a közéletben a fiataloknak.

Szóba kerültek az internetadó elleni tüntetések is. Szarvas Koppány Bendegúz ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "a fiatalok meghúztak egy vonalat, eddig és ne tovább". Farkas Gergely szerint minden azon múlik, hogy lesz-e folytatás, és a tüntetések adnak-e olyan korosztályos élményt a fiataloknak, mint a 2006-os tüntetések.

Böröcz László szerint hosszú távon nem lesz folytatása a tüntetéseknek, hiszen az októberi tüntetések egy dologra, az internetadóra koncentráltak, és "mivel ebben az ügyben a kérdés lezárult, elfogyott a muníció".

A konferencia első napja jótékonysági borárveréssel zárult a budapesti Tűzoltó utcai gyermekklinika javára. A gálavacsorán 24 kiváló minőségű borra lehetett licitálni.

Kulcsszavak: Infotér konferencia IVSZ

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szárnyal az ipari aukciók világa

Egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy feleslegessé váló ipari eszközeit online aukción értékesíti. A piac legnagyobb hazai szereplője, az Intergavel Kft. idén már 173 internetes árverést szervezett meg, ugyanannyit, mint működésük első tíz évében összesen. Ez pedig nemcsak a berendezésekre licitáló vevőknek jó hír, hanem az újrahasznosítás elvét tekintve a környezetnek is. A cég ügyvezetője az autóipar átalakulásától várja a következő nagy felpezsdülést.

2019. november 21. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás