Szabadalom-megosztási szerződést kötött a Google és az LG

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 6. 15:33

A dél-koreai LG Electronics Inc. konszern és az amerikai Google Inc. megállapodást kötött technológiai szabadalmaik kölcsönös megosztásáról.

A 2023-ig szóló megállapodás értelmében a felek nem csak a már meglévő szabadalmaikat osztják meg egymással, hanem azokat is, amelyeket a jövőben jegyeznek be.

A szerződés értelmében az LG egyebek között a Google adatfeldolgozó és információ biztonsági szabadalmaira tesz szert, míg az amerikai fél kizárólagos jogot szerez az LG készülékeire, beleértve az okostelefonok csúcsmodelljeit is.

"A megállapodásnak köszönhetően mindkét vállalat a felhasználókat jobban kiszolgáló termékek és szolgáltatások kifejlesztésére összpontosíthatja erőfeszítéseit" - mondta Allan Lo, a Google szellemi termék igazgatója.

Megfigyelők szerint a megállapodás az Android operációs rendszer elleni szabadalmi jogviták kivédését szolgálja.

A Google és a Samsung Electronics Co. között az idén januárban jött létre hasonló értelmű szerződés.

Kulcsszavak: szabadalom LG Google

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a Startup Plastic Surgery program

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startupok jelentkezését várja, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 20-ig lehet jelentkezni.

2020. június 5. 14:42

A robotikai gripperek segítik az automatizálást az élelmiszeriparban

A világ népessége egyre csak nő, azonban a demográfia csak egyike azoknak a mozgatórugóknak, amik az élelmiszeripari automatizálást szorgalmazzák. A munkahelyi biztonság, szigorú élelmiszer-biztonsági előírások, a feldolgozott élelmiszerek népszerűségének emelkedése, valamint a teljesítmény növelésére és a csökkenő gyártási költségekre való igény mind szerepet játszik az automatizáció egyre gyorsabb ütemű térhódításában.

2020. június 5. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás