Szabadalomsértéssel vádolja a Samsung az NVIDIA-t

Farkas Norman, 2014. november 25. 14:29

A dél-koreai gyártó szerint az NVIDIA hat szabadalmát is sérti chipsetjeivel, ezért azok és a köréjük épülő készülékek import tilalmát kéri az USITC-től.

Amikor szóba kerül a mobilpiacon dúló szabadalomháború, sokaknak az Apple és a Samsung csatározása jut eszébe, ám a legfrissebb történések alapján kibontakozóban van egy hasonló kaliberű jogvita, amelynek egyik szereplője szintén a Samsung, a másik pedig az NVIDIA.
 

kép: mobilenet.cz


Az NVIDIA szeptemberben beperelte a Samsungot és a Qualcommot arra hivatkozva, hogy hat grafikus gyorsítókhoz kötődő szabadalmat sértenek meg termékeikkel. Bár a Samsung nem foglalkozik a peranyagban foglalt chipek gyártásával, azok egy részét használja bizonyos készülékeiben, amelyeket az NVIDIA ki akar tiltatni az Egyesült Államokból az USITC-vel (United States International Trade Commission - Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága). A Samsung nem tűrte csendbe burkolózva a chipgyártó által indított eljárást, hanem perrel válaszolt, amelyben a Tegra K1 chipset meghamisított teszteredményeire hívta fel a figyelmet.

 

A dél-koreai óriás most egy újabb lépést tett, hogy megszorongassa ellenfelét, ugyanis azzal a panasszal fordult az USITC-hez, hogy az NVIDIA a fenti adathamisítás mellett hat hozzá tartozó szabadalmat jogszerűtlenül használt fel megoldásaiban. A vállalat azt kéri a hivataltól, hogy tiltsa meg az érintett chipsetek és a köréjük épülő eszközök amerikai behozatalát.

 

Mindkét fél jelentős, milliós nagyságrendű büntetésre számíthat, ha az ellene szóló panaszokat jogosnak találja a bíróság, ám egyelőre csak találgathatunk, hogyan alakul a jogvita.
  

[Forrás: Übergizmo]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46