Szabadalomsértéssel vádolja a Samsung az NVIDIA-t

Farkas Norman, 2014. november 25. 14:29

A dél-koreai gyártó szerint az NVIDIA hat szabadalmát is sérti chipsetjeivel, ezért azok és a köréjük épülő készülékek import tilalmát kéri az USITC-től.

Amikor szóba kerül a mobilpiacon dúló szabadalomháború, sokaknak az Apple és a Samsung csatározása jut eszébe, ám a legfrissebb történések alapján kibontakozóban van egy hasonló kaliberű jogvita, amelynek egyik szereplője szintén a Samsung, a másik pedig az NVIDIA.
 

kép: mobilenet.cz


Az NVIDIA szeptemberben beperelte a Samsungot és a Qualcommot arra hivatkozva, hogy hat grafikus gyorsítókhoz kötődő szabadalmat sértenek meg termékeikkel. Bár a Samsung nem foglalkozik a peranyagban foglalt chipek gyártásával, azok egy részét használja bizonyos készülékeiben, amelyeket az NVIDIA ki akar tiltatni az Egyesült Államokból az USITC-vel (United States International Trade Commission - Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága). A Samsung nem tűrte csendbe burkolózva a chipgyártó által indított eljárást, hanem perrel válaszolt, amelyben a Tegra K1 chipset meghamisított teszteredményeire hívta fel a figyelmet.

 

A dél-koreai óriás most egy újabb lépést tett, hogy megszorongassa ellenfelét, ugyanis azzal a panasszal fordult az USITC-hez, hogy az NVIDIA a fenti adathamisítás mellett hat hozzá tartozó szabadalmat jogszerűtlenül használt fel megoldásaiban. A vállalat azt kéri a hivataltól, hogy tiltsa meg az érintett chipsetek és a köréjük épülő eszközök amerikai behozatalát.

 

Mindkét fél jelentős, milliós nagyságrendű büntetésre számíthat, ha az ellene szóló panaszokat jogosnak találja a bíróság, ám egyelőre csak találgathatunk, hogyan alakul a jogvita.
  

[Forrás: Übergizmo]

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tapasztalt jogi szakértővel erősödött az OTT-ONE Felügyelő- és Audit Bizottsága

Dr. Fábián Ábel Balázs személyében tapasztalt jogi szakemberrel erősítette meg Felügyelő- és Audit Bizottságát az OTT-ONE Nyrt. a társaság mai napon megtartott rendkívüli közgyűlésének döntése nyomán. A közel másfél évtizedes szakmai múlttal rendelkező, korábban a Szerencsejáték Zrt. jogi igazgatóhelyetteseként tevékenykedő szakértő Prof. dr. Nemeskéri Zsolttal és dr. Szabó-Kovács Rékával tölti be a rá ruházott tisztséget.

2020. augusztus 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás