Szabadalomsértéssel vádolja a Samsung az NVIDIA-t

Farkas Norman, 2014. november 25. 14:29

A dél-koreai gyártó szerint az NVIDIA hat szabadalmát is sérti chipsetjeivel, ezért azok és a köréjük épülő készülékek import tilalmát kéri az USITC-től.

Amikor szóba kerül a mobilpiacon dúló szabadalomháború, sokaknak az Apple és a Samsung csatározása jut eszébe, ám a legfrissebb történések alapján kibontakozóban van egy hasonló kaliberű jogvita, amelynek egyik szereplője szintén a Samsung, a másik pedig az NVIDIA.
 

kép: mobilenet.cz


Az NVIDIA szeptemberben beperelte a Samsungot és a Qualcommot arra hivatkozva, hogy hat grafikus gyorsítókhoz kötődő szabadalmat sértenek meg termékeikkel. Bár a Samsung nem foglalkozik a peranyagban foglalt chipek gyártásával, azok egy részét használja bizonyos készülékeiben, amelyeket az NVIDIA ki akar tiltatni az Egyesült Államokból az USITC-vel (United States International Trade Commission - Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága). A Samsung nem tűrte csendbe burkolózva a chipgyártó által indított eljárást, hanem perrel válaszolt, amelyben a Tegra K1 chipset meghamisított teszteredményeire hívta fel a figyelmet.

 

A dél-koreai óriás most egy újabb lépést tett, hogy megszorongassa ellenfelét, ugyanis azzal a panasszal fordult az USITC-hez, hogy az NVIDIA a fenti adathamisítás mellett hat hozzá tartozó szabadalmat jogszerűtlenül használt fel megoldásaiban. A vállalat azt kéri a hivataltól, hogy tiltsa meg az érintett chipsetek és a köréjük épülő eszközök amerikai behozatalát.

 

Mindkét fél jelentős, milliós nagyságrendű büntetésre számíthat, ha az ellene szóló panaszokat jogosnak találja a bíróság, ám egyelőre csak találgathatunk, hogyan alakul a jogvita.
  

[Forrás: Übergizmo]

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változások a Bosch Rexroth igazgatóságában

A Bosch Rexroth igazgatóságának feladatait átszervezik. 2022. november 1-jén Thomas Donato (50) igazgatósági tag, aki korábban a mobil hidraulika üzletágért volt felelős, átveszi a globális értékesítési és gyárautomatizálási üzletág irányítását Dr. Marc Wucherertől (52), aki október végén saját kérésére távozik a vállalattól. Holger von Hebel, aki a kereskedelmi tevékenységekért, a beszerzésért, a logisztikáért, az informatikáért és a humán erőforrásokért felelős, átveszi Donatótól a mobil hidraulika üzletág vezetését. Így novembertől a Bosch Rexroth AG igazgatósága négy tagból áll: Dr. Steffen Haack, Thomas Donato, Holger von Hebel és Reinhard Schäfer.

2022. október 6. 16:55

Függetlenedik az Ingenico

Az Apollo Funds által történt felvásárlás sikeres befejezését követően az Ingenico, a fizetési- és kártyaelfogadási megoldások globális piacvezetője bejelentette, hogy független vállalatként folytatja működését, és új felügyelőbizottságot nevezett ki. A bizottság feladata, hogy segítse a menedzsmentet az Ingenico ambiciózus üzleti stratégiájának megvalósításában.

2022. október 6. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00