Az androidos eszközök egyharmadán KitKat fut

Czipperer Dia, 2014. december 3. 16:41

A novemberi adatok szerint az androidos mobilok egyharmadán már a KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy az eszközök 33,9%-án a 4.4.X-es verziók futnak.

A Google közzétette legfrissebb adatait mobil operációs rendszerének elterjedtségéről. A számok azt mutatják, hogy folyamatosan nő a KitKat népszerűsége: már az eszközök több mint egyharmadán ez a verzió fut.

 

Összevetve a Jelly Beannel, még mindig sok eszközön található meg valamelyik korábbi verzió, ám külön vizsgálva a Jelly Bean egyes verzióit, a KitKat föléjük kerekedett (lásd az ábrán).
 


A Gingerbread egyre inkább veszít népszerűségéből, elterjedtsége már a 10%-ot sem éri el, pedig augusztusban még az eszközök 13,6%-án ez a verzió futott. A Froyo még küzd azért, hogy helyet kapjon a tortán, de egyre kisebb morzsa jut neki. Mindössze a felhasználók 0,5%-a használja a 2.2-es Android verziót.

 

Érdekes a 4.3-as Jelly Bean 7%-os penetrációja, hiszen még az Ice Cream Sandvich is az eszközök 7,8%-án jelen van. Ám mindez nem olyan meglepő, hiszen számos 4.3-as rendszerű eszköz – és korábbiak is – megkapta már a KitKat frissítést a fedélzetére, ezzel pedig az újabb verzió felé billent a mérleg nyelve.

 

A legfrissebb 5.0 Lollipop verzió egyelőre még nem szerepel az összesítésben. Az 5.0-ás rendszer adataira a friss megjelenés miatt még várni kell.

 

Forrás: GSMArena.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatósági elit klubban a Schneider Electric

Ismét bekerült a legjobbak közé a Schneider Electric a Corporate Knights által évente összeállított, a legfenntarthatóbb módon működő vállalatokat felsoroló Global 100-as listán.

2022. január 20. 19:20

Minden kezdet nehéz: a TOP 5 leggyakoribb akadály, amivel a kezdő vállalkozások szembesülnek

A vállalkozásindítás, illetve a fiatal cégek első időszakának hatékony menedzselése soha nem volt kockázatoktól és nehézségektől mentes – nincs ez másképp manapság sem. Sőt, sok szempontból napjainkban még több problémával kell megküzdeni, gondoljunk csak a kommunikációs csatornák bővülésére és átalakulására, a túltelített piacokra, vagy akár az elmúlt két évben az életünk részét képező globális pandémiára és annak többek között például a személyes kapcsolattartásra való hatására. Van azonban néhány olyan nehézség, amellyel minden kezdő vállalkozás szembesül. A Brillit.com online üzleti platform szakértői bemutatják a TOP 5 leggyakoribb problémát és megoldásait.

2022. január 20. 17:58

Végérvényesen átalakulhatnak a fogyasztói szokások

Az emberek többsége már megszokta a világjárvány miatt kialakult új életmódot, és arra számít, hogy ezek a változások velünk is maradnak – derül ki az EY legfrissebb, 16 000 résztvevő bevonásával készült nemzetközi kutatásából. A megkérdezettek megfontoltabban költenek és egyre jobban ragaszkodnak a rugalmas munkavégzéshez.

2022. január 20. 16:21

Keresik a 2022-es év célgépeit

Idén második alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb ipari célgép versenyét, amelyre az egészen egyszerű géptől a korszerű technológiákon át az Ipar 4.0 szempontjainak megfelelő célgépekkel is várják a nevezéseket. A szakmai zsűri értékelése alapján a 6 kategória első helyezettjei előtt értékes lehetőségek nyílnak és nívós díjat vehetnek át a Gépész Szalonban 2022. május 31-én, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj eredményhirdetőjén.

2022. január 20. 15:03

3+1 applikáció, ami segít elérni a munkahelyi célokat

Valamit elhatározni egy dolog, de azt ténylegesen betartani már egészen más műfaj. Márpedig mi értelme lenne a napjainkat célok nélkül eltölteni? Ahhoz, hogy szakmai előmenetelünkkel kapcsolatos elképzeléseinket ne veszítsük szem elől, érdemes lehet néhány alkalmazást letölteni.

2022. január 20. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35