Gmailben is lehet szerkeszteni a Microsoft Office dokumentumokat

Czipperer Dia, 2014. december 5. 09:31

A Google egy új funkciót mutatott be a Gmail szolgáltatásában. A felhasználók a levélhez csatolt Office dokumentumokat már közvetlenül a levelezőrendszerben tudják szerkeszteni.

Jó hír a Gmail felhasználóknak: a Google egy új opciót tett elérhetővé, mellyel a csatolt dokumentumok könnyen szerkeszthetők. A vállalat lehetővé teszi, hogy a csatolmányként küldött Microsoft Office dokumentumokat közvetlenül a Gmailben lehessen szerkeszteni.

 

Mindez úgy történik, hogy a dokumentumra navigálva a letöltés és a felhőbe küldés opció mellett jobb oldalon megjelenik egy új ceruza ikon. Erre kattintva válik szerkeszthetővé az adott dokumentum.

 

A program az adott Office fájlt Google Doc, Sheet vagy Slide alkalmazásban nyitja meg, tehát a felhasználóknak nem kell módosítaniuk a fájl típusát. A vállalat azt javasolja, a Gmail userek töltsék le az Office Edition Chrome bővítményt, amely lehetővé teszi számukra, hogy egy kattintással szerkeszteni tudják a csatolmányokat.
 

 


Az új funkció mellett a Google frissítette Drive felhőtárhely-szolgáltatását is, mely 15 új Office fájltípust támogat, beleértve a pps és ppsx kiterjesztésű bemutatófájlokat is. A vállalat azt is elmondta, hogy a megoldás továbbfejlesztett grafikon, kép és táblázat támogatással bővült.

 

A mai bejelentés közel egy hónappal azután történt, hogy a Microsoft és a Dropbox szorosabbra fűzték kapcsolatukat. A két cég ugyanis a jobb felhasználói élmény érdekében együttműködik, és lehetővé teszik, hogy a felhasználók Office dokumentumaikat az eredeti alkalmazásban tekinthessék meg és szerkeszthessék.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: techrepublic.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

2022. január 23. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58