Gmailben is lehet szerkeszteni a Microsoft Office dokumentumokat

Czipperer Dia, 2014. december 5. 09:31

A Google egy új funkciót mutatott be a Gmail szolgáltatásában. A felhasználók a levélhez csatolt Office dokumentumokat már közvetlenül a levelezőrendszerben tudják szerkeszteni.

Jó hír a Gmail felhasználóknak: a Google egy új opciót tett elérhetővé, mellyel a csatolt dokumentumok könnyen szerkeszthetők. A vállalat lehetővé teszi, hogy a csatolmányként küldött Microsoft Office dokumentumokat közvetlenül a Gmailben lehessen szerkeszteni.

 

Mindez úgy történik, hogy a dokumentumra navigálva a letöltés és a felhőbe küldés opció mellett jobb oldalon megjelenik egy új ceruza ikon. Erre kattintva válik szerkeszthetővé az adott dokumentum.

 

A program az adott Office fájlt Google Doc, Sheet vagy Slide alkalmazásban nyitja meg, tehát a felhasználóknak nem kell módosítaniuk a fájl típusát. A vállalat azt javasolja, a Gmail userek töltsék le az Office Edition Chrome bővítményt, amely lehetővé teszi számukra, hogy egy kattintással szerkeszteni tudják a csatolmányokat.
 

 


Az új funkció mellett a Google frissítette Drive felhőtárhely-szolgáltatását is, mely 15 új Office fájltípust támogat, beleértve a pps és ppsx kiterjesztésű bemutatófájlokat is. A vállalat azt is elmondta, hogy a megoldás továbbfejlesztett grafikon, kép és táblázat támogatással bővült.

 

A mai bejelentés közel egy hónappal azután történt, hogy a Microsoft és a Dropbox szorosabbra fűzték kapcsolatukat. A két cég ugyanis a jobb felhasználói élmény érdekében együttműködik, és lehetővé teszik, hogy a felhasználók Office dokumentumaikat az eredeti alkalmazásban tekinthessék meg és szerkeszthessék.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: techrepublic.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59