Pályázatot írtak ki biztonságos internet témában

forrás: Prím Online, 2014. december 13. 09:12

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából versenyt hirdet a hazai középiskolások és felsőoktatásban részt vevők számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére. 

A 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából meghirdetett verseny célja, hogy a fiatalokat médiatartalmak előállítására motiválja a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internet lehetőségeire és veszélyeire - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
 

A pályázatokat három korcsoportban - általános iskolák felső tagozatosai, középiskolások, felsőoktatásban résztvevők - várják 2015. január 31-én éjfélig rövidfilm, animáció és riportfilm kategóriában a sip@gyermekmento.hu címen. A tárgyban szerepeljen a verseny szó és a készítők neve.

 

A megmérettetésen egyének, vagy legfeljebb három fős csapatok vehetnek részt, a jelentkezési határidő 2015. január 18. A maximum három perces műveket három témakörben lehet kidolgozni. A "kreatív internet" témakörben készült alkotások a világháló pozitívumaira világítsanak rá: mi mindenre jó az internet, hogyan segíti mindennapi életünket és hogyan segíthet, ha baj van.
 

A "felelős mobilozás" témakör lehetőséget ad bemutatni, hogy miként válasszunk alkalmazásokat és eszközöket, hogyan tartozunk felelősséggel a létrehozott tartalmak iránt, mi történhet egy selfievel, nyomon követhetőek vagyunk-e telefonunk által. A "hozzunk létre egy jobb internetet közösen" témakörben a témához kapcsolódó, de az előző kategóriákhoz nem tartozó ötleteket várnak.
 

A jelentkezési lapot és a hozzájárulási nyomtatványt a https://saferinternet.hu/letoltesek/2014/12/11/biztonsagosabb-internet-nap linkről lehet letölteni. A szervezők azt kérik, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítők neve is.
 

A SIP magyarországi konzorciuma tagjai a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Kft.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50