Közösségi portál indult az UR-robotok tartozékainak és perifériáinak

forrás: Prím Online, 2014. december 17. 18:05

UR Caps néven elindult a könnyűipari robotok „közösségi portálja”. A  dán Universal Robots által létre platform lehetőséget kínál az UR5 és UR10 robotok kiegészítőivel kapcsolatos kereslet és kínálat közvetlen találkozására, a felhasználók és fejlesztők által alkotott tartozékok megvásárlására. Az anyavállalat nem tesz szert profitra az értékesítésekből.

Az UR Caps (a Caps a capabilities – képességek – angol szó rövidítése) elindításával új, innovatív felületet hozott létre az Universal Robots, melyet akár a könnyűipari robotok közösségi platformjának is nevezhetünk. Akár az alkalmazások az okostelefonoknak, olyan a Caps a robotoknak; hasznos tartozékok, hardverek és szoftverek, melyek kiterjesztik az UR5 és UR10 robotok lehetőségeit a különböző feladatok ellátásában. Mindeközben az Universal Robots nem tesz szert nyereségre az eladásokból.

 

Több hetes időmegtakarítás

 

Az UR Caps egy új platform, ahol a viszonteladók és a robotok telepítését végző vállalatok az UR-felhasználóknál már sikeresen alkalmazott tartozékokat mutathatnak be. A honlapról bármely beszállító, aki készített már az UR5 vagy UR10 robot számára megfelelőnek bizonyult tartozékot vagy más megoldást, letöltheti a jelentkezési lapot, melyet követően megindul a párbeszéd az anyavállalattal. Ha az Universal Robots engedélyezte a javaslatot, a beszállítók a honlapon keresztül már közvetlenül az érdeklődő vásárlóknak kínálhatják terméküket – azokban az országokban, ahol a Caps termékei megvásárolhatók.
 

 

Az első, már elérhető UR Caps-termékek munkapadok, képfeldolgozási megoldások, kábelek, kapcsok és fogóvégződések kombinációi. Az első 24, a szolgáltatás honlapján megtalálható Caps már átment egy próbaintegrációs teszten. Utóbbi azt jelenti, megfeleltek annak az alapkövetelménynek, hogy minden UR Caps eszköznek bizonyítania kell megfelelőségét az iparágon belül.

 

 „A gyors és fájdalommentes végrehajtás és az állandó rendelkezésre állás a globális ipar alfája és Omegája. Az UR Caps-eszközök választásával viszonteladó és végfelhasználó is kiszámíthatóságot és garanciát kap az alkalmazott termék kezdetektől való működésére. Az UR Caps heteket, akár hónapokat spórolhat a koncepciótól a működésig terjedő folyamatban. Ha egy robot telepítése problémás, bonyolult lehet meghatározni a hiba forrását. Az UR Caps lehetővé teszi teljesítményt igazolt robotkarvégződések és más tartozékok kombinációjának kiválasztását már a kezdetektől, megelőzve a késlekedést és a probléma súlyosbodását.” – magyarázza Esben Østergaard, az Universal Robots műszaki vezetője.
 

 

Szabad platform a bizonyított ötleteknek

 

Az UR Caps üzleti modellje egyszerű és átlátható – egy olyan platform, ahol viszonteladók, telepítők és beszállítók olyan tartozékokat osztanak meg egymással, melyek UR-végfelhasználók alkalmazásában már sikeresen működnek. Mindehhez a honlapon működő szűrő funkció további segítséget nyújt; lehetővé teszi az UR Caps-termékek különböző paraméterek alapján történő szortírozását.

 

Az UR Caps előnyei:

 

- Rövidebb átfutási idő a robotok alkalmazásáig.

- Alacsonyabb projektkockázat.

- Kiszámíthatóbb projektköltség és –idő.

- Hozzáférés jól működő, bizonyított technológiához.

- Tudásmegosztás.

- Inspiráló új alkalmazások.

- Bizalomépítés az előre gyártott termékekkel kapcsolatban


Az anyacég, az Universal Robots eközben semmilyen nyereségre nem tesz szert az UR Caps felületén lebonyolított értékesítések után. Az eladás egyetlen feltétele, hogy az ügyfelek hazájuk valamely hivatalos UR-viszonteladójától vásárolják meg a robotokat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatóságban világelsők között a Magyar Telekom

A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján.

2021. október 20. 21:31

A kollégák egyik fele otthon ül, a másik az irodában – mit kezdhet ezzel a cég?

A világjárvány természetessé tette a munkahelyeken azt, ami azelőtt ritkán fordult elő: a csapat egyik fele otthonról dolgozik, a másik az irodából. Ez az úgynevezett hibrid munkavégzés teljesen új kihívás a cégeknek. Akár külső segítségre is szüksége lehet a vezetőknek, hogy a vállalat alkalmazkodni tudjon az új helyzethez.

2021. október 20. 20:14

Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja

Budapesten egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból. A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók. 

2021. október 20. 18:46

Bárki szabadon megnézheti a Twitch-en debütáló Arcane első epizódját

A Riot Games első animációs tévésorozata, az Arcane világpremierjére magyar idő szerint november 7-én, vasárnap, 03:00 órakor kerül sor a Netflixen. Az első epizódot a Twitch-en lehet majd társ-stream, azaz a co-streaming keretein belül közvetíteni, ezzel az Arcane az első olyan Netflix-sorozat, amely ilyen rendhagyó módon debütál.

2021. október 20. 17:18

Ismét együtt jótékonykodik a Raben, a Danone és a Numil

A Danone két hazai vállalatával, a Danone Magyarország Kft.-vel és a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.-vel együtt vett részt az idei Élelmezési Világnap alkalmából szervezett Adománykonvojban a logisztikai szolgáltató Raben Trans European Hungary Kft. A két élelmiszeripari cég az idén mintegy kétszer akkora mennyiségű termékkel járul hozzá a rászoruló családok megsegítéséhez, mint tavaly.

2021. október 20. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20