Az Apple újranyitotta online boltját Oroszországban

Czipperer Dia, 2014. december 29. 15:36

Az Apple még karácsony előtt újranyitotta online boltját Oroszországban. A rubelválság miatt bezárt üzletből ismét lehet készülékeket rendelni.

Az oroszországi rubelválság kapcsán az Apple karácsony előtt nem sokkal úgy döntött, bezárja online boltját az országban. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a rubelválság miatt annyira megnövekedtek az árak Oroszországban, hogy a cupertinói vállalat szerint ez volt a legbölcsebb döntés.
 

 

A karácsonyra való tekintettel azonban újraindult az értékesítés, és a vállalat újragondolta az árakat a piacon. Ez kulcsfontosságú volt, hiszen az árak az egekbe emelkedtek a bezárás előtti pillanatokban. Akkor a 16 gigabájtos iPhone 6 39 900 rubel volt. December 23-án, amikor az Apple az újranyitásról beszélt, egy iPhone 53 990 még rubelbe került, amely körülbelül 988 dollárnak felel meg (kb. 250 ezer forint).

 

A szerencse az volt, hogy a bezárás nem érintette meghatározóan az Apple eladásait, ugyanis Oroszország nem a top piacok közé tartozik. Az IDC adatai szerint tavaly összesen 1,6 millió iPhone-t értékesítettek az országban, amely mindössze a bevételek egy százalékát képezte a tavalyi esztendőben.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Íme 4 tipp, hogy hogyan keress pénzt vásárlásaiddal

Kevés olyan ember van, aki nem vágyik arra, hogy növelje a megtakarításait, ez azonban nem mindenkinek megy egyszerűen. Számos apró módszer létezik arra, hogy hogyan osszuk be a pénzünket, hogyan csökkentsük kiadásainkat, azonban az sem ördögtől való, ha valaki költve spórol, vagyis azáltal képez tartalékot, hogy közben vásárol. Ráadásul ki az, aki nem szereti, ha megjutalmazzák azért, hogy költi a pénzét? Az alábbiakban bemutatjuk a költve spórolás legjobb módszereit a legrégebbi megoldástól a legújabb innovációig.

2020. február 28. 11:55

Folytatódik a tudományos munka az Antarktiszon lévő Palmer kutatóállomáson

A SES Government Solutions (SES GS) és az Artel a Leidosszal közösen létfontosságú csatlakoztathatóságot biztosítottak a National Science Foundation (NSF) által működtetett antarktiszi Palmer kutatóállomás számára. A műholdalapú szolgáltatás nyújtja az adatmegosztás gerincét, hogy az egészéves kutatás eredményeit a terepről eljuttathassák a United States Antarctic Program (USAP) 12 ezer kilométerre lévő adatközpontjába, a coloradói Centennialbe.

2020. február 28. 10:39

Új területeken hódít a különleges magyar fejlesztés

Disztribútori szerződést kötött a magyarországi székhelyű i4p és az adriai régióban tevékenykedő, szlovén székhelyű REAL security vállalat. A megállapodás értelmében 2020-tól a Real security forgalmazza az i4p termékeit, köztük a piacon egyedülállóan magas szintű biztonságot kínáló Trident HSM-et Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában.

2020. február 28. 09:22

Átfogó és transzparens digitális hatékonyságmérés

A marketing alapvető értékteremtő funkciója a fogyasztóknak szánt termék, illetve szolgáltatás útjának tudatos alakítása - nincs ez másként a digitális környezetben sem. Marketingesként azt kell megcéloznunk, hogy a fogyasztó folyamatosan élményhez jusson és bizalommal fordulhasson az általunk gondozott brandek felé.

2020. február 27. 17:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás