Új böngészőt kaphat a Windows 10

Czipperer Dia, 2014. december 30. 09:46

Úgy tűnik, nem az Internet Explorer újabb verzióján dolgozik a Microsoft, hanem egy másik böngészőprogramra vált legújabb operációs rendszerénél, melyet Spartan névre kereszteltek.

Már korábban is szóba került, hogy a Microsoft egy új böngészőn dolgozik a legújabb, Windows 10-es operációs rendszeréhez. Ám korábban még az Internet Explorer 12-es verziójáról szóltak a pletykák. Erről még Mary Jo Foley, a ZDNet újságírója beszélt, aki most azt állítja, a Spartan kódnév mást takar.
 

 

A Windows 10 korai felhasználói felülete
 

Mint elmondta, egy új böngészőt kap az operációs rendszer, és az Internet Explorerről egy teljesen új, könnyed megoldásra tér át a Microsoft. Források elmondása szerint a Spartan továbbra is a Microsoft Chakra JavaScript és a WebKit helyett a Trident renderelő motorját használja, a felhasználói felület pedig a Chrome-ot és a Firefoxot idézi majd.

 

Az még kérdéses, hogy a Microsoft nyugdíjazza-e az Internet Explorert. Az is elképzelhető, hogy mindkét böngésző jelen lesz a rendszeren, mind mobilon, mind pedig sztali verzióban egyaránt. Mindenesetre ez lehet az egyik nagy újdonság, amelyről lehull a lepel januárban a CES-en. Akkor majd az is kiderülhet, mit is takar valójában a Spartan kódnév.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24