1app mobilalkalmazás-fejlesztő verseny diákoknak

forrás: Prím Online, 2015. január 16. 10:33

A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva idén is megrendezésre kerül az 1app alkalmazásfejlesztő verseny, melyre 2015. február 20-áig lehet jelentkezni, nevezni egy jól sikerült alkalmazással.

A versenyre bárki nevezhet, aki középiskolai tanulói vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és van egy jól sikerült, saját fejlesztésű alkalmazása, vagy ha nincs, esetleg a nevezési határidőig készít egyet.


Nem egy hagyományos értelemben vett programozói versenyről van szó, ahol a versenyzők egy teremben a gépeik előtt ülve ugyanazt a feladatot oldják meg, hanem az otthon, előre elkészített alkalmazások, és rajtuk keresztül készítőik versengenek a milliós összdíjazású versenyen három kategóriában:

-    oktatás,
-    játék,
-    egyéb.

A három legelterjedtebb mobil platformra, az iOS, az Android és  a Windows Phone rendszerre készült programok egyaránt nevezhetők.

A versenyre benevezett alkalmazásokat februárban egy profi mobilalkalmazás-fejlesztőkből álló zsűri vizsgálja meg, akik többek között az alkalmazott megoldások, az appok által nyújtott felhasználói élmény, a programkód és a kidolgozás minősége alapján pontozzák a beérkezett alkalmazásokat.

Az 1app rendezvénysorozatot 2014-ben indította útjára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja. A rendezvénysorozat első állomása a 2014-es 1app alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol az ideivel megegyező három versenykategóriában értékes nyereményekért mérhették össze tudásukat a fiatalok. Második állomásként 1app 1etem címmel háromnapos előadássorozat keretében kóstolhattak bele az érdeklődők az alkalmazásfejlesztés rejtelmeibe.

Schulcz Róbert, a Mobil Innovációs Központ ügyvezetője elmondta, hogy az 1app harmadik állomása, a második 1app alkalmazásfejlesztő verseny kapcsán a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre és több benevezett alkalmazásra számítanak.


A Központ hosszú távú célja tehetséges fejlesztők felfedezése, kinevelése, és egy Magyarországon meghatározó alkalmazásfejlesztői közösség szervezése, ahol a fejlesztők egymástól tanulva, egymást segítve dolgoznak és fejlesztenek világszínvonalú, innovatív alkalmazásokat.
 
Az idei versenyre az alkalmazásokat nevezni online, az 1app.hu címen elérhető honlapon lehet.

 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50