Az LG műhelyéből került ki a világ első ívelt AiO PC-je

Czipperer Dia, 2015. január 23. 11:31

December végén még azt hittük, a Samsung háza tájáról érkezik majd az első ívelt kijelzős AiO (all-in-one) PC. A kérdés azonban hamar eldőlt: az LG beelőzte vetélytársát, és a világon elsőként bemutatta 21:9 képarányú készülékét.

Kiélezet versenyhelyzet: LG vagy Samsung?

 

Nos, úgy tűnik, a kisebbik dél-koreai gyártó felé billen a mérleg nyelve, legalábbis az ívelt AiO PC-k frontján biztosan. A vállalat bemutatta legújabb AiO PC-jét, mely nem csak ultra széles megjelenítővel büszkélkedhet, hanem a világon egyedülálló módon ívelt kialakítással.

 

Az ívelt termékek piaca egyre jobban előretörni látszik, és gyártók terén is szép számmal csatlakoznak be a sorba. Ám az AiO PC-k frontján még nem találkoztunk hasonló megoldással. Viszont nemsokára a Samsung háza tájáról is hasonló megoldás várható az ATIV One 7 személyében.

 

Viszont a lavina már most elindult, ám az kérdéses ki indította be. Nemrég beszámoltunk a Samsung hasonló tervéről, és akkor úgy tűnt, a nagyobbik dél-koreai technológiai vállalat lesz az úttörő ezen a fronton. A dolgok azonban máshogy alakultak. Az események új fordulatot vettek, és az LG máris átvette a vezetést.

A nagyképernyős, ívelt masina

 

Az LG 29V950 modellszámú eszköze nagy 29 hüvelykes képernyőmérettel rendelkezik, ugyanakkor egyszerű, minimalista dizájnt kapott. A nagynak tűnő méret azonban kompakt kialakítást takar, így kis helyen is elfér.


A dizájnon túl

 

Az eszközben már az Intel újonnan, a CES-en debütált 5. generációs Core processzora dolgozik. Érdemes még kiemelni a HOMEDRIVE funkciót, amely lehetővé teszi a PC tartalmának a mobileszközökön való elérését. A dolog fordítva is működik: a mobileszközökről is küldhetünk tartalmakat a HOMEDRIVE-ba.

 

Sőt, mi több, a PC tévéként is képes funkcionalizálni, és a felhasználók újraindítás nélkül válthatnak a különféle módok között.

 

Forrás: Übergizmo.com, LG

Kulcsszavak: Samsung ívelt AIO PC LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55