1 milliárd androidos telefon talált gazdára 2014-ben

Czipperer Dia, 2015. január 30. 12:21

Miközben az Apple rekordokat döntöget az iPhone eladásokban, a Google sem szégyenkezhet. Az elmúlt évben több mint 1 milliárd Android rendszerű készülék talált gazdára.

A Strategy Analytics adatai alapján több mint 1,3 millió mobiltelefont értékesítettek a tavalyi évben. Ez önmagában is szép számnak bizonyul, ám az Android platform népszerűsége kiemelkedik a sorból. A felmérés adatai szerint ugyanis az eladott készülékek közül több mint 1 milliárd Android rendszerrel a fedélzetén került forgalomba.

 

Nos, hiába az Apple szárnyalása, az Android platform elsőbbsége a piacon megkérdőjelezhetetlen. Az alábbi táblázat is jól mutatja, hogy a cupertinói cég az eladások csupán töredékét, mindössze 15%-át tudhatja magáénak a 192, 7 millió eladott iPhone-nal, a Microsoft pedig még ennél is kevesebbet, az eladott készülékek száma 38,8 millióra rúg.
 

 

A 2013-as adatokhoz képest 30%-kal növekedtek az eladási mutatók. Mindegyik népszerű platform tekintetében növekedés tapasztalható, így az összesített eladási mutatók terén is. Míg tavaly még csak közelítettünk az 1 milliárdos küszöbhöz (990 millió), addig 2014-ben már 1 milliárd 283 millió eszköz talált gazdára.

 

A BlackBerry mutatóit nem emelte ki külön az elemzőcég: az egyéb kategóriában kaptak helyet. A vállalat 0,7%-os részesedést ért el a tavalyi évben, amely azonban csökkenő tendenciát mutat a 2013-as 2%-hoz képest.

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: topnews.in

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy lépés a kis karbonlábnyom felé

A környezettudatosság ihlette az SAP legújabb termékének fejlesztését. Az SAP Product Footprint Management segítségével a vállalatok megállapíthatják termékeik karbonlábnyomát, azok teljes életciklusát számításba véve. A vállalatok a felhőalapú megoldással egyszerűbben szolgáltathatnak adatokat a hatóságoknak, és szükség esetén fenntarthatóbbá is formálhatják termékeiket.

2021. október 28. 20:59

Ismerje meg a hibrid automatizálást

Ahol elmosódnak a határok a fizikai és a digitális világ között, ott születnek az új ötletek és hibrid koncepciók: a Pepperl+Fuchs automatizálási szakemberei ezzel a vízióval egyesítik első alkalommal a nürnbergi SPS szakvásárral (2021. november 23-25, 7A csarnok, 330. stand) saját ingyenes „Digital Expo” bemutatójukkal (2021. november 15-26.). A projekt célja az analóg és digitális kommunikáció előnyei közötti kölcsönhatás a „Your Future Automation” mottó alatti megteremtése és mindkét eseményt holisztikus hibrid élménnyé alakítása a látogatók számára.

2021. október 28. 19:43

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Akik jártak a világűrben – nemzetközi űrhajóskongresszus Budapesten

Egy héten át a magyar főváros ad otthont a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association of Space Explorers – ASE) 33. Kongresszusának. Több tucat, már a világűrben járt űrhajós érkezik a budapesti programokra Farkas Bertalan meghívására. A rendezvény a különböző nemzetközi szakmai szervezetekben egyaránt igen aktív tagként jelenlévő hazánk számára nem csak presztízsértékkel bíró esemény, hanem jelentős lépés az űrkutatás hazai népszerűsítése, és az abban egyre jelentősebb szerepet vállaló magyar egyetemek, kutatóintézetek és gazdasági vállalkozások számára is.

2021. október 28. 16:34

Már programozási alapismeretekből is lehet ECDL-vizsgát tenni

A munkaerőpiac változó igényeire reagálva vezeti be a Neumann Társaság a programozási alapismereteket tartalmazó új ECDL-modulját, amely a világ legnépszerűbb programozási nyelvén, a Pythonon alapul. A másik újdonság, az Online együttműködés modul keretében a távmunka mellett egyre több irodában is sikeresen alkalmazott internetes kollaborációs platformok kezelését sajátíthatják el az érdeklődők.

2021. október 28. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20