Múzeumba került az internet

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 10. 11:35

Magánfinanszírozású internetmúzeum nyílik hamarosan Berlinben. A kezdeményezést elindító InternetMuseum.Berlin nevet viselő csapat jelenleg ezer négyzetméteres helyszínt keres hozzá.

Eddig nem volt olyan hely, ahol az internet történetét és alapítóinak elképzeléseit a kezdetektől napjainkig dokumentálták volna - mondta el Paul Rascheja, a múzeum egyik alapítója.

"Az internet és az életünk internet általi digitalizálása mindennapjaink, életterünk szilárd alkotórészévé és sokak számára gazdasági bázissá vált. A világháló az olyan nagyhatású fejlődéssel járó felfedezések sorába tartozik, mint a könyvnyomtatás vagy az autó" - vélte Rascheja.

A kezdeményezést elindító InternetMuseum.Berlin nevet viselő csapat jelenleg Berlin központjában mintegy ezer négyzetméteres helyszínt keres a múzeumhoz, emellett projektet indított a Startnext közösségi finanszírozással foglalkozó portálon is. A tervek szerint nagy német informatikai vállalkozásokat is igyekeznek megnyerni szponzornak.

A projekt tematikailag foglalkozik azokkal a "látnokokkal", akik már a 17. századtól megteremtették a hálózatok hálózatának szellemi alapjait, a 70-es és 80-as évek számítógépes forradalmával, a World Wide Webbel és az első webes szolgáltatásokkal is. A hackerek hatása, a mobilinternet, valamint az adatbiztonság és az internetes szabadság témáját is fókuszba helyezi a múzeum.

Kulcsszavak: múzeum internet

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

Az új egyensúlymutatvány: távmunka kiberbiztonsági kockázatok nélkül

A koronavírus-világjárvány soha nem látott mértékben teszi próbára, milyen mértékben képesek a modern és rugalmas munkavégzési módszerek biztosítani a felhasználók számára a tér- és időbeli korlátoktól mentes, tetszőleges eszközön történő, produktív hozzáférést. Napjaink nagyvállalati mobiltechnológiáival a dolgozók távolról csatlakozhatnak a munkájukhoz szükséges adatokhoz és erőforrásokhoz – amikor és amilyen eszközön éppen szeretnének.

2020. április 5. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás