Ingyenesen jár a virtuális valóság az LG G3-hoz

forrás: Prím Online, 2015. február 12. 11:22

A hétköznapi felhasználók életének részévé kívánja tenni a virtuális valóságot az LG és Google. Az LG bejelentése szerint ugyanis a VR for G3 kiegészítő ingyenesen jár majd azoknak (bizonyos régiókban), akik új LG G3 okostelefont vásárolnak. Az LG VR for G3 a Google Cardboard szemüvegével működik, segítségével a G3-tulajdonosok számos, a Google Play áruházból letölthető VR-kompatibilis alkalmazást és játékot próbálhatnak ki.

A VR for G3 – más, fejen viselhető, saját processzorral és kijelzővel rendelkező VR-eszközökkel szemben – a G3 hang- és képtechnológiáját használja, alkalmazása így sokkal könnyebb és kényelmesebb, mint a versenytársaké. A LG G3 csúcskategóriás Quad HD kijelzőjének köszönhetően a VR for G3 élesebb képet jelenít meg, mint más eszközök, a virtuálisvalóság-élmény pedig ezzel jóval valósághűbb lesz.

 


 
VR for G3 egyedi kialakítását a G3 védjegye, a Rear Key, azaz a hátlapi gombok formatervezése dominálja – más okostelefonokkal szemben ezek nem a telefon oldalán helyezkednek el. Az egyedi dizájn egyben azt is jelenti, hogy a VR for G3 teljes mértékben kihasználja az LG zászlóshajó-telefonjának Boost AMP funkcióval szerelt egy wattos beépített hangszóróit is, amelyek teltebb és tisztább hangzást nyújtanak, ezzel is gazdagítva a felhasználói élményt. A minél nagyobb fokú testre szabhatóság érdekében a VR for G3 Bluetooth headsetekkel is kombinálható, így például az LG Tone Infinim™ prémium Bluetooth headsettel is, így a felhasználóknak az összekuszálódó kábelekkel sem kell megküzdeniük.

 A Google Cardboard szemüveg tervezési sablonja alapján készült a VR for G3 formaterve, amely online elérhető azok számára, akik szeretnék maguknak elkészíteni. A VR for G3 oldalán található, ritkaföldfém neodímiumból készült mágnesgyűrű az LG G3 mágneses giroszkópszenzorával működik együtt, amelynek segítségével válogathatunk az applikációk és a menüpontok között anélkül, hogy megérintenénk a képernyőt. A VR for G3 működéséhez nincs szükség másra, elegendő csupán a telefont a nézőeszközbe helyezni.

 A VR for G3 e hónapban kerül a piacra bizonyos régiókban, az LG G3-vásárlók pedig a telefon dobozában található QR-kód segítségével egy ingyenes VR játékot, a Robobliterationt is letölthetik.

  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24