iPad segítségével landolt egy repülőgép

Czipperer Dia, 2015. február 12. 15:18

Egy meghibásodott repülőgép kényszerleszállást hajtott végre, ám a körülmények nem voltak teljesen hétköznapiak. Az elektromos rendszer leállt, ráadásul sötét volt. Még jó, hogy volt egy iPad a fedélzeten.

Meghibásodott egy repülőgép elektromos rendszere a leszállás előtt Észak.Amerikában. Az utasok, akik a járaton ültek, örülhetnek, hogy 2011-ben engedélyezték az iPadek pilótafülkében történő elhelyezését. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) év végén, decemberben engedélyezte az iPadek használatát, azonban szigorúan kizárólag az utastérben.

 

A gép eredetileg Wyomingból repült volna Wisconsinba, azonban az elekromos rendszer váratlan leállás miatt végül Rapid Cityben landolt. Ráadásul sötét is volt, amely még tovább nehezítette a helyzetet.
 

 

A pilóta mindössze egy, a fedélzeten lévő iPadre támaszkodhatott a landolás során. Ezzel tudott végül elnavigálni a repülőtérig, a készülék ugyanis mérte a sebességet és a magasságot is.

 

A légi irányítókat sem tudták értesíteni, mivel teljesen megszakadt minden kapcsolat gépen, így végül egy kevésbé használt kifutópályán értek földet.

 

Mint kiderült, a futóművet sem tudták kiengedni a rendszer leállása miatt, így csak a szerencsén múlott, hogy senki sem sérült meg.

 

Forrás: Mirror.co.uk

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így vásárolunk iskolakezdéskor

Iskolakezdési időszakban felpörög a kereskedelem, mindenhol megnő a tanévre szükséges eszközök iránti kereslet és ezzel együtt az árak is.* Tavaly augusztusban a KSH adatai szerint kismértékben nőttek a fogyasztói árak, majd szeptemberben jelentősen emelkedtek. 

2019. augusztus 20. 12:55

Különleges tájak lakóit kapta lencsevégre a Huawei és a PetersPlanet

„Perui portrék” címmel nyitott mobilfotó-kiállítást a Huawei és a Petersplanet. Az elszigetelt közösségekben élő, quechua őslakosokat bemutató alkotásokat Szűcs Péter, a Petersplanet.travel utazási magazin alapítója készítette a vállalat legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro segítségével. A 12 képből álló tárlat különlegessége, hogy ez a művész első, kizárólag mobiltelefonnal készített portrékból álló kiállítása. A tárlat szeptember 19-ig látogatható a Deák Palotában.

2019. augusztus 20. 12:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás