PC-n is elérhető a Flipboard alkalmazás

Farkas Norman, 2015. február 15. 13:25

Eddig csak mobilos platformokon volt elérhető a népszerű magazin-alkalmazás, ám mostantól számítógépről, böngészőn keresztül is olvasgathatjuk az általunk követett forrásokból érkező érdekes híreket.

A Flibpoard hamar népszerűvé vált az Android, Windows Phone, BlackBerry 10 stb. rendszerű okostelefonokon és táblagépeken, hiszen hatékonyan gyűjti össze a felhasználók által követett forrásokból érkező híreket, érdekességeket, melyeket magazinszerűen lapozható felülete révén ízlésesen tálal a kijelzőn. A fejlesztők úgy látták, eljött az ideje kitörni a mobilplatformokról, s elérhetővé tették a Flipboard szolgáltatását a weben, így számítógépünk böngészőjéből is hozzáférhetünk.

 

A mobileszközökétől eltérő környezet miatt a felhasználóknak le kell mondaniuk a megszokott „lapozgatós” böngészésről, és a magazinok megjelenése is változó, az adott tartalomtól függően hol a szöveg, hol a nagy felbontású képek kerülnek előtérbe.

 

Egy további fontos különbség a mobilos és a webes Flipboard között, hogy utóbbi esetén az adott cikkre kattintva nem a Flipboard által újraformált, a szolgáltatás dizájnjához illeszkedő lapon landolunk, hanem rögtön a forrás oldalon. Ez nem túl elegáns megoldás, de hamarosan változhat a helyzet, ugyanis a fejlesztők több kiadóval, köztük a National Geographickal is együttműködési megállapodást kötöttek, ami a tartalmak átszabott megjelenítését célozza a webes Flipboardban.

Jó hír, hogy a webes verzióba is átültettek minden testreszabási lehetőséget, melyek miatt oly sok embert csalogatott magához a Flipboard a mobil eszközökön az elmúlt években, így a számítógép előtt sem jönnek zavarba a felhasználók.

 

Kezdetben nem lesz sok hirdetés a szolgáltatás új színterén, de idővel nyilván növekszik ezek száma a bevételek érdekében.

 

[Forrás: Übergizmo]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38