Új innovációs központot épít az Albacomp Székesfehérváron

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 16. 12:16

Új innovációs központot épít az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. Székesfehérváron: a közel 1,5 milliárd forint összköltségű projekthez mintegy 850 millió forintos uniós támogatást nyertek el.

A pénteki bokrétaünnepség alkalmából Minárovits Márton, a cég ügyvezetője elmondta, hogy az Albacomp RI Kft. új innovációs központja négyszintes, négyezer négyzetméteres lesz. Az irodaházban és a hozzá kapcsolódó gyártócsarnokban pedig helyet kap a cég minden kutatás-fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenysége.

 


 

Minárovits Márton szerint a június 30-ára befejeződő beruházás is jelzi, hogy az idén 30 éves Albacomp maximálisan elkötelezett a kutatás-fejlesztés-innováció irányába. Ismertette, hogy a klasszikus informatikai tevékenység mellett partnereikkel közösen több k+f projektben vesznek részt. Példaként említette, hogy 1170 magyar rendőrautóban saját fejlesztésű fedélzeti számítógépük van elhelyezve, és már megkapták a megrendelést a projekt folytatásához.
 

Az MTI kérdésére elmondta: a cég nettó árbevétele tavaly 2,7 milliárd forint volt. Hozzátette, hogy a jelenleg 80 főt foglalkoztató, 100 százalékban magyar tulajdonú cégcsoport az idén jelentős árbevétel-növekedéssel számol.
 

Az ügyvezető kiemelte, hogy a beruházás új munkahelyeket hozhat: a fejlesztési tevékenység még több jól képzett munkaerőt igényel. Továbbá a kifejlesztett termékek gyártást is magukkal hozhatnak, amely akár további 40-50 új munkavállalót jelenthet.
 

Jövőbeni terveik között említette a Tempest katonai felhasználású számítógépek kifejlesztését, amellyel elsősorban a külföldi piacokat céloznák meg. Tervezik a fedélzeti számítógépes rendszerek tömegközlekedéshez illesztését, valamint az egészségügy informatikai- és műszerigényét is szeretnék a jövőben kihasználni.
 

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester beszédében emlékeztetett arra, hogy Székesfehérvár iparűzési adóbevétele a válság előtti szintre emelkedett, miután tavaly mintegy egymilliárd forinttal nőtt. Úgy vélte, a növekményhez nagyban hozzájárultak nem csak a multinacionális cégek, hanem az olyan magyar tulajdonú vállalatok is, mint amilyen az Albacomp. Megemlítette, hogy a cég kiemelten segíti az önkormányzat és az Óbudai Egyetem együttműködését, hiszen a 2015 szeptemberében a városban induló műszaki-informatikai duális képzésben jelentős részt vállalt.

 

Fotó: szekesfehervar.hu

Kulcsszavak: gyár +céginfo Albacomp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás