Az Invitel a Microsofttal partnerségben bővíti felhőszolgáltatásait

forrás: Prím Online, 2015. február 27. 14:34

Az Invitel partneri megállapodást kötött a Microsofttal, így ötvözheti saját adatközponti, felhő alapú megoldásait a Microsoft Cloud Platform szolgáltatásaival. A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt Kozma utcai DataCenter ad helyet.

Február 26-án, az Invitel Kozma utcai adatközpontjában jelentette be a Microsoft és az Invitel a két cég közötti együttműködési megállapodás létrejöttét. A megállapodás értelmében az Invitel, kiemelt IT szolgáltatóként partnerségre lépett a Microsofttal, így ötvözheti saját adatközponti, illetve felhő alapú megoldásait a Microsoft Cloud Platform szolgáltatásaival. Ennek eredményeként a Microsoft SPLA (Service Provider License Agreement) Partnerei közül Magyarországon egyedül az Invitel rendelkezik Cloud OS Network Silver Partnerségi státusszal.

 


A Microsoft Cloud Platform (elemei a Windows Server 2012 R2, Hyper-V, System Center 2012 R2 és az Azure Pack) integrációjával, a Microsoft technológiákban rejlő automatizálási lehetőségek alkalmazásával, illetve a szolgáltatások Microsoft Azure-ba történő kiterjesztésének köszönhetően az Invitel ügyfelei számára rugalmasabb elérhetőséget biztosíthat, és az ügyfelek igényeire szabott kedvező ár/érték arányt érhet el.


A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt Kozma utcai DataCenter ad helyet. Mára – vezető, független tanúsító szervezetek elemzése szerint – az Invitel az adatközponti szerverelhelyezés terén a második legnagyobb szereplő lett a hazai piacon, míg adatközponti szolgáltatásokban a harmadik helyen áll.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24