A Google bemutatta az Android Payt

Czipperer Dia, 2015. március 9. 14:21

A Samsung Pay mellett az idei Mobile World Congress (MWC) egy másik fontos mobilfizetési szolgáltatást is tartogatott a felhasználóknak. A Google bemutatta az Android Payt, amely a vállalat operációs rendszerének biztonságos fizetési megoldása.

A Google egy új, biztonságos mobilfizetési megoldást dolgozott ki Android rendszerre. Az idei MWC-n bejelentett szolgáltatás a többi riválishoz hasonlóan működik. Az Android Pay névre keresztelt rendszer saját API révén lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy alkalmazásaikba integrálják a fizetési megoldást.

 

 

 

Sundar Pichai, a vállalat alelnöke beszélt az újdonságról, ám egyelőre még nem sokat árult el róla. Az igazán mélyreható részleteket a Google I/O konferencián közlik majd.

 

Annyit azonban lehet tudni, hogy a megoldás biometrikus azonosítással és NFC- kapcsolattal működik majd. Nem sok újdonságot tartogat tehát a fejlesztés, hiszen a mobilgozetési piacon nem újkeletű ez a megoldás.

 

A biztonság a többi gyártóhoz hasonlóan a Google számára is kiemelten fontos. Az Android Pay esetében úgynevezett tokeneket alkalmaznak majd (véletlenszerűen létrehozott kártyaszámok), amelyeket csak egyszer használnak fel, így a hekkerek nem túl sokat érnek vele.

 

Az alelnök arról is beszélt, hogy a mobilfizetési rendszer bevezetése nem érinti majd a Google Walletet. Bár a sikeressége igencsak elmaradt a várttól, a szolgáltatás a jövőben az Android Payt támogatja majd.

 

Forrás: GSMArena.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden kezdet nehéz: a TOP 5 leggyakoribb akadály, amivel a kezdő vállalkozások szembesülnek

A vállalkozásindítás, illetve a fiatal cégek első időszakának hatékony menedzselése soha nem volt kockázatoktól és nehézségektől mentes – nincs ez másképp manapság sem. Sőt, sok szempontból napjainkban még több problémával kell megküzdeni, gondoljunk csak a kommunikációs csatornák bővülésére és átalakulására, a túltelített piacokra, vagy akár az elmúlt két évben az életünk részét képező globális pandémiára és annak többek között például a személyes kapcsolattartásra való hatására. Van azonban néhány olyan nehézség, amellyel minden kezdő vállalkozás szembesül. A Brillit.com online üzleti platform szakértői bemutatják a TOP 5 leggyakoribb problémát és megoldásait.

2022. január 20. 17:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35