Új hálózati kamerákat mutatott be a Canon

forrás: Prím Online, 2015. március 18. 09:11

A Canon kilenc új biztonsági kamerával bővítette kínálatát. Az új, nagy teljesítményű eszközök beltéri és kültéri objektumok megfigyeléséhez egyaránt ideálisak.

Összesen kilenc hálózati kamerát mutatott be a Canon. Mindegyik eszköz a vállalat különlegesen alacsony szórású (Ultra-low Dispersion, UD) objektív technológiáját alkalmazza, széles látószöggel, tükröződésmentesítő infravörös bevonattal és egy új, nagy érzékenységű CMOS érzékelővel, így egészen új szintre emeli az alacsony megvilágítás melletti működést.

 

A Canon újdonságai a hálózati kamerák formátumának teljes körét lefedik: beltéri és kültéri, PTZ („pan-tilt-zoom”, dönthető/forgatható/zoom), dóm- és boxkamerák találhatóak a szortimentben.

 

Az új PTZ kamerák nagyobb zoomtartományt kínálnak a hatékonyabb azonosításhoz, valamint kiválóan teljesítenek rossz megvilágításnál is. A legújabb kültéri újdonságoknál megtalálható az IK10-es szintű rongálás elleni védelem is, így a kamerákat tényleg minden körülmény között megbízhatóan lehet használni. A kültéri eszközöknél a kameraház felépítése és a házhoz használt anyagok szintén nagyobb hőmérsékleti tartományban teszik lehetővé a működést, kiszélesítve ezzel a megfigyelt környezet területét.  

 

A készülékek mindegyike optimalizált H.264 kódolást és finomhangolt képminőség-beállításokat tartalmaz. Az új, területspecifikus adatméret-csökkentés (Area-specific Data Size Reduction, ADSR) technológiával hatékonyabban használható ki az elérhető sávszélesség: maximum nyolc külön terület jelölhető ki HD felbontású felvételre, míg a többi terület normál felbontásban rögzíthető, amellyel csökkenthető az infrastruktúra és a tárolás összköltsége.

 

A kamerákban két különböző – High UD és Super UD – típusú lencse található. A Super UD lencsetagok minimálisra csökkentik az inkonzisztens fókuszt látható és infravörös fénynél egyaránt, ugyanakkor segítenek megtartani a pontos fókuszt és a nagy felbontást fényforrások váltása esetén is. A High UD lencsetagok pedig a kromatikus aberráció ellen védenek úgy, hogy közben csökkentik az objektív fizikai összméretét. Ezek a Canon első hálózati kamerái, amelyekben High UD lencsetagok találhatók.

 

Az eszközök mindegyike kompatibilis az ONVIF S profiljával, vagyis egyszerűen integrálható a videomegfigyelő (VMS-) platformok túlnyomó részével; valamint a videó rögzítőn az anyagok felvételének, keresésének és lejátszásának szabályozásáról szóló G profillal is.

 

Az egyes modellek egyedi jellemzői: 


Folyamatos 360° PTZ kamerák:

 

·  VB-R11VE & VB-R10VE (kültéri), VB-R11 (beltéri): A 30x zoomobjektívvel felszerelt Canon „Speed Dome” PTZ kamerák folyamatos, 360˚-os forgásra képesek, valamint automatikus irányváltási és intelligens követési funkciókat biztosítanak.  Széles, 58,4°-os látószögűek és nagy, 450˚/s sebességű PT-vezérlést tesznek lehetővé annak érdekében, hogy használóik maximálisan beláthassák az általuk lefedett teret. A kamerákban használt, új, mikrolépéses („Micro-Step”) motorok háromszor gyorsabbak, ötször nagyobb gyorsulásra képesek, és kb. hétszer pontosabbak a korábbi modelleknél, ugyanakkor továbbra is nagyszerű vezérelhetőséget és tartósságot kínálnak. A „Speed Dome” kamerák funkcióinak hosszú listájában megtalálható a behatolásjelzés és a hangerőérzékelés is, valamint védelem az időjárás viszontagságai és a rongálás ellen.

VB-H43

Rögzített dómkamerák:

 

· VB-M641VE & VB-M640VE (kültéri), VB-M641V, VB-M640V (beltéri): A Canon felsőkategóriás, kültéri és beltéri dómkameráiban 2,4x zoomos, f1,4 IR-korrekciós objektív található, mely 111,5°-os, ultraszéles látószöget kínál az IK 10-es szintű védelemmel.  A magasabb specifikációjú modellben behatolásjelzés és hangerőérzékelés is található. AVB-M641VE és VB-M640VE modellben fűtési funkció is válaszható, így ezek a kamerák különösen alacsony hőmérsékletű környezetekben is tökéletesen használhatóak.  

VB-M640V

Rögzített boxkamerák

 

· VB-M741LE / VB-M740E: A kültéri, rögzített boxkamerák 2,4x zoom objektívvel és 113,4º-os, ultraszéles látószöggel rendelkeznek, mellyel kiváló minőségű képek rögzíthetők éjjel és nappal, extrém hideg vagy veszélyes környezetben egyaránt. A legmagasabb specifikációjú modellben egy beépített- infravörös LED is található, amellyel nulla megvilágítás esetén is készíthetők felvételek.

VB-H730F

Kulcsszavak: biztonság Canon kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás