Új felületet indít az eBay és Sotheby's

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 19. 15:33

Az internetes kereskedési felületet üzemeltető amerikai eBay és a Sotheby's aukciósház új internetes árverési felületet indít, amelyen április elsejétől élőben követhetők a Sotheby's New York-i központjának árverései.

Az ebay.com/sothebys új aukciós platform egyesíti a Sotheby's 270 éves tapasztalatát a műtárgyak és a képzőművészeti alkotások eladásában az ebay digitális szakértelmével - közölték kedden New Yorkban a két cég vezetői.

Az első aukciót április elsején közvetítik élőben New Yorkból, amely fotó- és egy tematikus árverés lesz. A New York-i központ szinte valamennyi árverését élőben fogják közvetíteni, a két legnagyobb bevételű, a kortárs valamint a modern és impresszionista művészeti árverés kivételével.

 


Az online művészeti árverés nem új keletű. A Sotheby's és nagy riválisa, a Christie's rendszeresen rendez ilyen árveréseket. Az új platform azonban új vevőkör előtt nyithatja meg az utat, amitől az eladások és az árak emelkedését remélik.

2014-ban a műtárgyak és képzőművészeti tárgyak online eladásai a becslések szerint elérték 3,5 milliárd dollárt, a globális eladások hat százalékát - a hollandiai székhelyű European Fine Art Foundation adatai szerint. Az online műtárgy eladások többsége az 1000 és 500 ezer dollár közötti sávban volt. A Sotheby's online értékesítése 2014-ban 25 százalékkal haladta meg az előző évit. Picasso kerámiáinak aukcióján a tételek 75 százalékára online érkeztek a licitek.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás