Minden eddiginél több újdonságot ígér a 15 éves Vatera

forrás: Prím Online, 2015. március 31. 11:44

Immár 15 éve jól ismert fogalom a hazai e-kereskedelemben a „vaterázás”. A kerek évfordulóját ünneplő online piactér már a kezdetektől az a hely volt, ahol a felhasználó bármit megtalál, az egyedi értékelési rendszernek köszönhetően pedig az eladó és a vevő ismeretlenül is megbízhat egymásban. A Vatera most mégis inkább a jövőre koncentrál: már az elkövetkező hetekben is számos, az eladók és vásárlók igényeire alapján meghatározott fejlesztésekre készül, melyek az oldalt és annak működését áramvonalasabbá teszik.

Beszédes számok


Közel 2,7 millió regisztrált felhasználó, 145,3 milliárd átmenő forgalom, 33 millió eladott termék, számos hazai és nemzetközi díj - így foglalhatjuk össze tömören a Vatera elmúlt 15 évét a számok nyelvén. Míg indulása első évében, 2000-ben csupán 701 felhasználót regisztrált az oldal, ma már közel 2,7 milliós felhasználói táborának köszönhetően a legnagyobb potenciális vevőkör elérésére nyújt lehetőséget. Ennek köszönhetően havonta 350.000 termék talál új gazdára a piactéren, ami percenként több, mint 10 sikeres vásárlást jelent.


A lapletöltések számát tekintve a Vatera a Medián mérései alapján 2014. decemberben a magyarországi weboldalak toplistájának előkelő 6. helyén állt. A Gemius nemrég publikált hivatalos kutatása szerint 2014-ben a hazai internetezők válaszai alapján, a legkedveltebb e-kereskedelmi weboldal a Vatera volt.

A legnagyobb kínálat a legjobb szűrővel


A Vaterán jelenleg is 3 millió termék található, ami még annál is több, mint a hamarosan bezárásra kerülő Olx.hu oldalon volt. Ráadásul a Vaterán - az apróhirdetési oldalakkal szemben - nincsenek fent már eladott és így elérhetetlenné vált termékek, hanem kizárólag aktuálisan elérhető termékekből válogathatnak a vásárlók.


Az oldal erősségeként szokták említeni a felhasználók a rendkívül részletes termékszűrési funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a 3 millió árucikk között is pontosan és gyorsan megtalálják azt, amit keresnek, anélkül, hogy több tíz listázó oldalt kellene végiglapozniuk, kerülgetve a kevésbé releváns találatokat.

Négyszintű biztonság a Vaterán


A vásárlás köztudottan bizalomra épül és különösen igaz ez akkor, ha arra az interneten kerül sor. Éppen ezért a Vaterán a vásárlók és az eladók értékelést adnak egymásról minden vásárlás után. Így az oldalon vásárló akkor is pontosan tudja, kivel készül üzletet kötni, ha az eladó messze lakik tőle és még sohasem találkozott vele. Emellett a megbízható eladók számára az összegyűjtött pozitív értékelések még hatékonyabb eladást jelentenek.


Az értékelési rendszer csupán az egyik, legismertebb eleme a Vatera négyszintű védelmi rendszerének, melynek további részeit képezik még, hogy az eladók regisztrációkor automatikusan egy ellenőrzésen mennek keresztül. Az évek alatt tökéletesített ún. csalófigyelő algoritmus szintén láthatatlanul, több ponton figyeli a gyanús aktivitásokat, hogy az oldal üzemeltetője még a baj megtörténte előtt közbeléphessen. A fokozott védelem ellenére is kijelenthető, hogy nincs tökéletes rendszer. Ezért a Vatera néhány hónapja bevezette a Biztonságos Vásárlási Programot, melynek keretén belül 100.000 Ft-ig pénzvisszafizetési garanciát vállal a piactéren történő vásárlásokra.
 

Kulcsszavak: aukció onlineszolg Vatera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05