Megújította a partneri szerződését a Microsoft és a Yahoo

Vértes Judit, 2015. április 17. 16:27

Hónapok óta tartó tárgyalások után a Microsoft és a Yahoo bejelentette új megállapodásukat, mely módosította a korábbi együttműködési szerződésüket. A Yahoo számára több lehetőség nyílik a keresési forgalmának felhasználására, és változtak a hirdetésszervezésre vonatkozó szabályok is.

Új megállapodást kötött a Microsoft és a Yahoo. A tárgyalások Satya Nadella,  Microsoft és Marissa Mayer a Yahoo elnök-vezérigazgatója között zajlottak. Az eredeti megállapodás tárgyalásakor, 2009-ben még egyikük sem volt a cég vezetője. A két cég közötti megállapodás a szolgáltatásokért fizetett jutalék tekintetében nem változott. A Microsoft továbbra is biztosítja a fizetett és algoritmikus keresési szolgáltatást a gépeken, és 88%-ot fizet a Yahoo számára a Bing hirdetések bevételéből.

 

A korábbi szerződéshez képest két lényeges változás történt. Az egyik, hogy a Yahoo kiterjesztheti a keresési rendszerét bármilyen platformra. Jóllehet, a forgalmának nagy részében Bing hirdetéseket szolgál ki, de a fennmaradó százalékban tud új üzleti partnereket keresni, esetleg saját hirdetéseket eladni.

 

A másik jelentős változás, hogy mostantól a Microsoft a kizárólagos üzletkötője a Bing hirdetési platformnak, míg Yahooé a Gemini hirdetési platform. Korábban a Yahoo kezelte a Bing kereső hirdetéseit is.

 

Ez azt jelenti, hogy míg a Yahoo csökkenti, a Microsoft növeli a hirdetési csapatát. Mindkét cég azt tervezi, hogy integrálja a sales munkatársakat a mérnök csapatba, így jobban tudják majd segíteni a hirdetéssel foglalkozó csoportot. A munkaköri átalakítások a nyár folyamán várhatók.

 

Marissa Mayer azt mondta, hogy a keresőrendszerek még mindig gyerekcipőben járnak, és ez az együttműködés segíthet abban, hogy naggyá tegyék őket. A keresőrendszer mindig fontos szerepet játszott a Yahoo életében, és ez az együttműködés nagyon jelentős a számukra.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Partnerségük 21. évébe lépve a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tovább bővíti együttműködését: az 5 évre meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozik. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor ezen vállalatok vezetői is megosztották a partnerséggel kapcsolatos terveiket és céljaikat.

2019. szeptember 18. 09:31

Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

2019. szeptember 18. 08:19

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás