Megújította a partneri szerződését a Microsoft és a Yahoo

Vértes Judit, 2015. április 17. 16:27

Hónapok óta tartó tárgyalások után a Microsoft és a Yahoo bejelentette új megállapodásukat, mely módosította a korábbi együttműködési szerződésüket. A Yahoo számára több lehetőség nyílik a keresési forgalmának felhasználására, és változtak a hirdetésszervezésre vonatkozó szabályok is.

Új megállapodást kötött a Microsoft és a Yahoo. A tárgyalások Satya Nadella,  Microsoft és Marissa Mayer a Yahoo elnök-vezérigazgatója között zajlottak. Az eredeti megállapodás tárgyalásakor, 2009-ben még egyikük sem volt a cég vezetője. A két cég közötti megállapodás a szolgáltatásokért fizetett jutalék tekintetében nem változott. A Microsoft továbbra is biztosítja a fizetett és algoritmikus keresési szolgáltatást a gépeken, és 88%-ot fizet a Yahoo számára a Bing hirdetések bevételéből.

 

A korábbi szerződéshez képest két lényeges változás történt. Az egyik, hogy a Yahoo kiterjesztheti a keresési rendszerét bármilyen platformra. Jóllehet, a forgalmának nagy részében Bing hirdetéseket szolgál ki, de a fennmaradó százalékban tud új üzleti partnereket keresni, esetleg saját hirdetéseket eladni.

 

A másik jelentős változás, hogy mostantól a Microsoft a kizárólagos üzletkötője a Bing hirdetési platformnak, míg Yahooé a Gemini hirdetési platform. Korábban a Yahoo kezelte a Bing kereső hirdetéseit is.

 

Ez azt jelenti, hogy míg a Yahoo csökkenti, a Microsoft növeli a hirdetési csapatát. Mindkét cég azt tervezi, hogy integrálja a sales munkatársakat a mérnök csapatba, így jobban tudják majd segíteni a hirdetéssel foglalkozó csoportot. A munkaköri átalakítások a nyár folyamán várhatók.

 

Marissa Mayer azt mondta, hogy a keresőrendszerek még mindig gyerekcipőben járnak, és ez az együttműködés segíthet abban, hogy naggyá tegyék őket. A keresőrendszer mindig fontos szerepet játszott a Yahoo életében, és ez az együttműködés nagyon jelentős a számukra.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon először élesben is elindul a nyílt bankolás

Öt hónapja léptek életbe az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének (PSD2) nyílt bankolással kapcsolatos rendelkezései, és a Számlázz.hu az egyike annak a négy fintech cégnek, amely megszerezte a Magyar Nemzeti Banktól az ún. AISP engedélyt, melynek értelmében – az ügyfelek hozzájárulása után – harmadik félként hozzáférhet az ügyfelek banki adataihoz. Most pedig hazánkban először élesben is elindul a nyílt bankolás: az online számlázó autokassza rendszerébe mostantól a K&H Bank több mint 120 000 vállalkozói és nagyvállalati ügyfele is becsatlakozhat, megspórolva ezzel akár heti többórányi munkát.

2020. február 20. 14:22

A Citrixnél a Fujitsu lett “Az év partnere”

A Citrix Systems, Inc. mostani bejelentése szerint a Fujitsu nyerte el a vállalat által partnereknek odaítélt legmagasabb elismerést, „Az év partnere” díjat. A Fujitsu egyben „Az év globális rendszerintegrátora” is lett az EMEA térségben. 

2020. február 20. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás