Továbbfejlesztett magas rendelkezésre állási képességek SAP HANA platformon a SUSE-tól

forrás: Prím Online, 2015. május 7. 09:30

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy új lehetőségekkel bővültek az SAP HANA platformok működtetéséhez optimalizált SUSE magas rendelkezésre állási (HA) komponensek. Az erőforrás-kezelő ügynökprogramok új verziói tovább bővítik a SUSE Linux Enterprise for SAP Applications nagy rendelkezésre állási összetevőinek képességeit, továbbá magukban foglalnak két újabb forgatókönyvet az SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. Az eredeti teljesítményoptimalizált szituáció mellett a SUSE mostantól támogatja a költségoptimalizált és a többszintű SAP HANA rendszerreplikációt is.

A SUSE magas rendelkezésre állást biztosító összetevői az SAP HANA platformhoz a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications terméken keresztül érhetők el, amely az SAP és a SUSE együttműködésében fejlesztett, kifejezetten az SAP alkalmazások futtatásához ajánlott és támogatott operációs rendszer.


A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications magában foglalja a SUSE Linux Enterprise High Availability Extension komponenseit, amely a legteljesebb nyílt forráskódú fürtözött megoldásnak számít jelenleg. A világ számos adatközpontjában már bizonyított SUSE Linux Enterprise High Availability Extension hatékony segítséget nyújt a vállalatok számára a kulcsfontosságú, x86-alapú kiszolgálókon futó informatikai szolgáltatások megvédésében.


A most bejelentett új változat magában foglal két újabb forgatókönyvet is az SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. A költségoptimalizált rendszerreplikáció esetében az elsődleges kiszolgáló mellett egy másodlagos szerver is működik, amelyen egy nem kritikus rendszer fut. Ha az elsődleges kiszolgáló meghibásodik, a másodlagos kiszolgáló automatikusan leállítja a nem kritikus műveleteket, és átveszi az elsődleges műveletek futtatását. Emellett ehhez a rendszerhez kapcsolódik az összes felhasználó is az elsődleges szerver leállása esetén. A többszintű forgatókönyv pedig az automatizált, aszinkron rendszerreplikációt teszi lehetővé az elsődleges, illetve a távoli adatközpontok között. Ez a módszer egy harmadik kiszolgálót is bevon a további redundancia biztosításához.
A korábbi változatban is elérhető teljesítményoptimalizált replikáció az SAP HANA előzetes memóriabetöltési képességeit használja ki. Ebben a szituációban a másodlagos rendszert kizárólag arra használják és készítik fel, hogy egy potenciális hiba esetén a lehető legrövidebb idő alatt képes legyen átvenni az elsődleges rendszer helyét.

A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension összetevői már elérhetők a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications terméken keresztül.

 

További információ : : www.suse.com/products/sles-for-sap és https://www.suse.com/products/highavailability/
 

Kulcsszavak: NetIQ Novell SUSE SuSE SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50