Emberek próbálják legyőzni a robotot Texas Hold’em pókerben

Vértes Judit, 2015. május 15. 15:34

Négy hivatásos pókerjátékos próbál meg legyőzni egy robotot a Texas Hold’em pókerben. A játékosok két hétig játszanak majd.

Egyre több a hír, hogy miben jobbak nálunk a robotok. Először csak a sakkban, de később a műveltségi vetélkedőben, az Angry Birdsben, és a pókerben is.

 

Négy hivatásos póker játékos kiáll, hogy megvédje az emberi nem becsületét a robotokkal szemben. Nem lehet hagyni, hogy az emberek játékait mostantól a robotok nyerjék.

 

A játékosok két hétig játszanak majd, összesen 80000 leosztást, egy Claudico nevű MI ellen. A mesterséges intelligencia a pennsylvaniai Carnegie Mellon Egyetemen készült. A játék tétje 100000$ készpénz, de a Claudico alkotói tudják, ennél nagyobb a tét: képes-e egy robot legyőzni az embert a blöffölésen és stratégián alapuló játékban.

 

A póker nem könnyű játék a robotok számára. Míg a sakkban minden eleme a játéknak a táblán van, a kártyajátékban nem tudhatjuk, mi van a másik kezében, és mi lesz a tét. A játéknak a Heads Up No Limit Texas Hold’em változata nagyon sok olyan elemet tartalmaz, mely igencsak emberinek nevezhető.
 

 

Claudico a legjobb robot pókerjátékos. Több billió játékot játszott, amelyek alapján kialakította az optimális stratégiát. Tavaly 13 számítógépet győzött le pókeren a Mesterséges Intelligenciakutatás Szervezete által megrendezett versenyen. Véletlenszerűen választ különböző stratégiák közül, ezzel megnehezítve ellenfelei dolgát, bár így neki is nehezebb felismerni ellenfelei stratégiáját.

 

Bárki nyeri is a versenyt, az eredmény mindenképp hasznosítható lesz. Az algoritmus segíthet a hadmozdulatok szervezésében, vagy tárgyalni küldhetjük Claudicot biztosítási ügyekben. Hiszen a sikeres tárgyalás titka sokszor éppen az, hogy olyan információ van a birtokunkban, ami a másiknak nincs, éppúgy, ahogy elhitetjük a pókerben, hogy jobb lapok vannak a kezünkben, mint az ellenfeleinknek.

 

 

Forrás: Techradar.com; kép: modernreaders.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Banksy végre Budapesten!

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

2020. január 20. 16:56

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

2020. január 16. 16:13

Ezek az újdonságok érkeznek jövőre az HBO GO-ra

Lassan lezárul 2019 és ezzel együtt az évtized is. Ahogy megszokhattuk, az HBO igyekszik minden évben a legjobb tartalmakat, legizgalmasabb sorozatokat elhozni az előfizetőknek. Az alábbi összeállítás bemutatja, hogy milyen új sorozatok, új évadok, európai saját gyártású címek illetve vásárolt tartalmak érkeznek az HBO online videótárába 2020-ban.

2019. december 24. 14:06

John Newman a SZINen

A hazai fesztiválfanok egyik legszeretettebb világsztárja, a kirobbanó erejű koncertjeiről ismert John Newman 2020 augusztus végén, az utolsó hazai nagyfesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon lép majd fel. A SZIN szervezői most a karácsonyfa alá tettek három hazai kedvencet is: jön majd Szegedre a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és a 2020-ban 20. születésnapját ünneplő 30Y is. SZIN 2020: augusztus 26-29-ig.

2019. december 19. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás