Obama 5 óra alatt megdöntötte a Twitter rekordot

Czipperer Dia, 2015. május 21. 16:34

Az amerikai elnök alighogy elindította Twitter fiókját, máris rekordot döntött. Mindehhez pedig csak néhány órára volt szüksége.

Barack Obama hétfő óta érhető el a Twitteren, President Obama, @POTUS néven. Az elnök népszerűségét pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy néhány óra leforgása alatt 1 millió követőre tett szert. Ezzel pedig sikerült rekordot döntenie.

 

Obamának mindössze 5 órára volt szüksége ahhoz, hogy 1 millió követőre tegyen szert. A korábbi rekordernek, Robert Downey Jr.-nak ehhez a számhoz kerek egy nap kellett.

 

Azonban azt érdemes megjegyezni, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy Obama használta a Twittert. Már korábban is tweetelgetett, ám akkor a Fehér Ház fiókján keresztül (@WhiteHouse) tette ezt, habár ezt is, mint ahogy saját ivatalos profilját is (@BarackObama), külön személyzet kezeli.

 

A @POTUS névre hallgató felhasználó alá tartozó tweeteket azonban valóban az elnök irányítja, ezt a Fehér Ház is megerősítette.

 

Az elnök twitteres jelenléte óta már képet is töltött fel a mikroblogra lásd alább). Sőt, az elnök már viccelődött is egy, Bill Clintonnak adott válaszában, amelyben az egykori elnök köszöntötte a Twtteren Obamát.

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: rekord Twitter Barack Obama

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Munkaerő-kisokos nagyvállalatoknak 7 lépésben

A vállalatok ma már egyre nagyobb kihívásokkal találják szembe magukat, ha a szakképzett munkaerő megtalálásáról van szó. Több kutatásból is kiderül, hogy a munkaerőpiac legnagyobb része Z és Y generációs fiatalokból áll, előbbiek – az 1995 és 2010 között születettek – pedig 2025-re a globális munkaerő 75 százalékát teszik majd ki. 

2019. július 19. 17:34

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az EFISZ és a Debreceni Egyetem

A közös gondolkodás és hosszú távú együttműködés megalapozása céljából 2019. július 18-án ünnepélyes keretek között stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége, valamint a Debreceni Egyetem.

2019. július 19. 14:26

NMHH: indul az eljárás – augusztus 8-án lehet jelentkezni az 5G-s frekvenciákért

A piaci szereplők észrevételeit is figyelembe véve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) július 18-án véglegesítette és közzétette honlapján az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák árverésének részleteit tartalmazó dokumentációt.

2019. július 19. 12:50

Magyarország mobilhálózata a világ legjobbjai között

Az Opensignal 87 országot átfogó, legfrissebb tanulmánya szerint a magyar mobilhálózatok átlagos letöltési sebessége 32,7 Mbps, ami közel kétszer olyan gyors, mint 20 Mbps-os sebességet el nem érő globális átlag. Ezzel Magyarország a világon a 11., Európában a 6. leggyorsabbnak számít, és olyan országokat előzött meg, mint Csehország, Ausztria, Finnország, vagy éppen Japán. A leggyorsabb mobilhálózatok Dél-Koreában (52,4 Mbps átlagsebesség), Norvégiában (48,2 Mbps) és Kanadában (42,5 Mbps) vannak. 

2019. július 19. 11:00

Veszélyben az USA-ba történő adattovábbítások érvényessége?

Az Európai Bíróság akár visszaható hatállyal semmisítheti meg az SCC-k, illetve az EU-USA Adatvédelmi Pajzs intézményét. Ha ez megtörténik, akkor sok vállalkozás számíthat bírságokra vagy szankciókra.

2019. július 19. 09:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás