Új NetIQ megoldások egyszerűsítik a szolgáltatók tevékenységét

forrás: Prím Online, 2015. május 28. 17:28

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Cloud Manager 2.4. A felhőfelügyeleti termék egyszerűvé teszi az infrastruktúra-szolgáltatások (IaaS) kezelését a szolgáltatók és ügyfeleik számára egyaránt, az üzleti igény bejelentésétől kezdve a telepítésen és működtetésen át egészén a megszüntetésig. A kiválóan méretezhető megoldás támogatja az összes, széles körben alkalmazott virtualizációs technológiát, ezért zökkenőmentesen integrálható a már meglévő informatikai infrastruktúrába. Szintén új változat jelent meg a NetIQ szolgáltatásként kínálható személyazonosság-kezelési termékeiből, amelyek segítségével még könnyebben kezelhetők távolról a felhasználói fiókok és hozzáférések.

„A NetIQ Cloud Manager használatával rendkívül gyorsan létrehozhatók és felügyelhetők a felhőkörnyezetek, legyen szó privát, nyilvános vagy hibrid felhőről. Segítségével a felhőszolgáltatók az IT-részlegek és az üzleti felhasználók elvárásainak egyaránt megfelelhetnek. A megoldás akár több mint 100.000 informatikai szolgáltatás kezelésére méretezhető, ezáltal nem csupán az ügyfelek által aktuálisan használt eszközök egyszerű menedzselését teszi lehetővé, de használatával a jövőben bevezetendő termékek felügyelete sem okoz nehézséget. Ráadásul a Cloud Manager felügyeleti funkcióit bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetik az IT-szakemberek” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi képviselet üzletfejlesztési vezetője.


A Cloud Manager zökkenőmentesen beilleszthető a már meglévő informatikai infrastruktúrákba. Ezenkívül támogatja az összes, széles körben alkalmazott virtualizációs technológiát, köztük VMware vSphere rendszert, a Xen vagy KVM használatára képes SUSE Linux Enterprise Server kiszolgálókat, valamint a Citrix XenServer és a Microsoft Hyper-V rendszereket. A legújabb kiadás számos új platformhoz tartalmaz támogatást, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server 12, Ubuntu 14.04, CentOS 7 és Red Hat Enterprise Linux 6.6 and 7 rendszereket.


Szintén új kiadás jelent meg a NetIQ szolgáltatásként kínálható személyazonosság-kezelési termékeiből. A felhasználói fiókokat kezelő NetIQ Account Management Service a NetIQ Identity Manager szoftveren alapul, és hasonló funkcionalitást kínál, miközben távoli felügyeletet is lehetővé tesz a szolgáltatók számára. A friss kiadás segítségével többek között automatikusan, a HR-részlegen végrehajtott módosítások alapján kioszthatók a fiókok, illetve szinkronizálhatóak a felhasználói profilok. A NetIQ IdentityAccess Service 2.2 pedig a NetIQ CloudAccess 2.2 megoldásra épül, és biztonságos, távolról is menedzselhető hozzáférést biztosít a felhőben, szoftverszolgáltatás (SaaS) keretében elérhető üzleti alkalmazásokhoz. Az új változat többek között integrált, többfaktoros autentikációt tartalmaz a bizalmas adatok és vállalati alkalmazások védelmére, valamint személyre szabható indítópultot kínál a végfelhasználók számára.


A NetIQ Cloud Manager 2.4, a NetIQ Account Management Service 2.2 és a NetIQ IdentityAccess Service 2.2 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra: https://www.netiq.com/products/cloud-manager/ és https://www.netiq.com/documentation/powered-by-netiq-22/.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás