PGD tikosítással védhetjük Facebook-fiókunkat

Czipperer Dia, 2015. június 2. 16:41

A Facebook egy új lehetőséget adott a felhasználók kezébe, amellyel védhetik fiókjukat. A közösségi oldal világszerte támogatja a PGP titkosítási kulcsok használatát.

A Facebook felhasználóknak ezentúl lehetőségük lesz egy titkosítási kulcsot a profiljukhoz adni, amellyel megvédhetik az esetleges támadásokkal szemben.
 

 

A Facebook jelenleg PGD (Pretty Good Privacy) titkosítást támogatja, amely egy széles körben használt emailes titkosítási megoldás. A felhasználók pedig a jövőben OpenPGP nyilvnos kulcsokat adhatnak meg profiljukhoz, amely minden profilértesítést letitkosít.

 

Minden felhasználónak van egy nyilvános és egy magán felhasználói kulcsa. Mindkettő hasonló azokhoz, amelyeket a különféle népszerű jelszógeneráló programok hoznak létre.

 

A Facebook userek a profiljukon a Contact and basic info/Kapcsolatok és alapadatok résznél tölthetnek fel nyilvános kulcsokat, és beállíthatják, hogy a Facebook által küldött értesítések titkosítva legyenek. A vállalat elmondása szerint a funkció világszerte elérhető a felhasználóknak.

 

A PGP telepítéshez itt találtok angol nyelvű útmutatókat: Windows, MacOS, Linux

 

Forrás: Mashable.com; kép: techcrunch.com

Kulcsszavak: PGP titkosítás Facebook

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A koronavírus elhozta az e-aláírás forradalmát

Globális robbanás zajlik az e-aláírások piacán. Kanadától Indonéziáig a világ legtöbb kormányzata igyekszik olyan jogi és szabályozási környezetet teremteni, amellyel ösztönzik és segítik az elektronikus aláírás használatát. Ez alól Magyarország sem kivétel, a vírushelyzet miatt - egyelőre ideiglenesen - változott a szabályozás, már személyes megjelenés nélkül, távolról, videoazonosítással is bárki kiválthat webes e-aláírást.

2020. május 28. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás