PGD tikosítással védhetjük Facebook-fiókunkat

Czipperer Dia, 2015. június 2. 16:41

A Facebook egy új lehetőséget adott a felhasználók kezébe, amellyel védhetik fiókjukat. A közösségi oldal világszerte támogatja a PGP titkosítási kulcsok használatát.

A Facebook felhasználóknak ezentúl lehetőségük lesz egy titkosítási kulcsot a profiljukhoz adni, amellyel megvédhetik az esetleges támadásokkal szemben.
 

 

A Facebook jelenleg PGD (Pretty Good Privacy) titkosítást támogatja, amely egy széles körben használt emailes titkosítási megoldás. A felhasználók pedig a jövőben OpenPGP nyilvnos kulcsokat adhatnak meg profiljukhoz, amely minden profilértesítést letitkosít.

 

Minden felhasználónak van egy nyilvános és egy magán felhasználói kulcsa. Mindkettő hasonló azokhoz, amelyeket a különféle népszerű jelszógeneráló programok hoznak létre.

 

A Facebook userek a profiljukon a Contact and basic info/Kapcsolatok és alapadatok résznél tölthetnek fel nyilvános kulcsokat, és beállíthatják, hogy a Facebook által küldött értesítések titkosítva legyenek. A vállalat elmondása szerint a funkció világszerte elérhető a felhasználóknak.

 

A PGP telepítéshez itt találtok angol nyelvű útmutatókat: Windows, MacOS, Linux

 

Forrás: Mashable.com; kép: techcrunch.com

Kulcsszavak: PGP titkosítás Facebook

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Gartner értékelte a Samsung KNOX 3.2 platformját

Samsung KNOX mobil biztonsági megoldása, amely számos készüléken előre telepítve megtalálható, sorozatban negyedik alkalommal kapott kiváló értékelést a Gartner[1] „Mobil Operációs Rendszerek és Készülékbiztonság: Platformok összehasonlítása[2]” című jelentésében. A Samsung Knox 3.2-t 30-ból 27 kategóriában „Erősnek” ítélték, továbbá az egyetlen gyártó a piacon, amely megkapta minden vállalati biztonsági kategóriában ezt a kiváló minősítést.

2019. június 17. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás