Egy egyszerű üzenettől összeomlik a Skype

Czipperer Dia, 2015. június 3. 15:24

Egy bugot találtak a Skype asztali és mobilalkalmazásában. Az iPhone-oknál talált hibához hasonlóan egy üzenettől működésképtelenné válhat a program.

A napokban számoltunk be róla, hogy egy, az iMessage-en keresztül küldött szöveges üzenet padlóra küldheti az iOS-t. Most egy hasonló hiba ütötte fel a fejét, ezúttal a Skype háza táján.

 

Mint kiderült, a Skype mobilalkalmazását szintén egy rövid szöveges üzenettel hazavághatjuk. Az iPhone-oknál tapasztalható problémához hasonlóan akkor van baj, ha a felhasználó megkapja az adott üzenetet, amely a Skype esetében a „http://:” karaktersor (az idézőjelek nélkül).

 

Ezután a felhasználók nem tudják megnyitni az applikációt. Sajnos a hiba a mobilalkalmazásban is jelentkezik, így az Android, iOS és Windows Phone felhasználókat egyaránt érinti.

 

Az iMessage-nál fellépő problémától eltérően azonban itt a felhasználók nem tudják egyedül megoldani a helyzetet, hogy helyreálljon a csevegőalkalmazás működése. Egy Giperon felhasználó a közösségi fórumon beszámolt élményeiről, és elmondta, hogy a chat history törlése nem segített, a Skype ugyanis letöltötte a szerverről, és ismét összeomlott.

 

Itt arra van szükség, hogy az illető, aki az üzenetet küldte, törölje azt, majd ezután újra kell telepíteni a Skype egy régebbi verzióját, amely jelenleg egyedül Windows Phone-on lehetséges.

 

A VentureBeat csapata két asztali operációs rendszeren is kipróbálta a karaktersort. Mint írják, Windows platformról Macre küldték az üzenetet: az előbbi összeomlott, a Mac esetén azonban nem volt változás. Fordított esetben szintén a Windows app látta kárát.
 

 

A Microsoft egyelőre még nem reagált a problémára.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

2023. március 31. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08