Meghekkelték a LastPassot

Ideje jelszót váltani

Czipperer Dia, 2015. június 16. 14:55

Feltörték a népszerű biztonsági eszközt, a LastPassot. A megoldást a magánszemélyek mellett cégek is használták adataik védelmére.

Joe Siegrist, a Last Pass vezérigazgatója jelentette be hétfőn, hogy támadás érte a szolgáltatást. A szakember a vállalat honlapján tette közzé a hírt. Kiderült, hogy a felhasználók e-mail címei és jelszóemlékeztetői is áldozatul estek, ám az egyelőre még kérdéses, pontosan mekkora számról van szó.
 

 

Siegrist elmondása szerint nem találtak bizonyítékot arra nézve, hogy a támadók elérték volna a titkosított felhasználói adatokat, sem arra, hogy a LastPass felhasználói fiókokhoz hozzáfértek volna.

 

A vállalat e-mailen keresztül arra kért mindenkit, hogy lépjenek be más eszközről fiókjukba, és hitelesítsék azt, ha ezt korábban még nem tették meg. Ezen felül fontos, hogy változtassák meg mesterjelszavukat.

 

Ennek ellenére azonban sajnos nem megy minden gördülékenyen. Kiderült ugyanis, hogy néhány felhasználó error hibaüzenetet kapott, amikor megpróbálta megváltoztatni jelszavát.

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy a népszerű jelszómenedzsert támadás érte. 2011-ben 1,25 millió fiókadatot loptak el hekkerek, 2013-ben pedig néhány Internet Explorer felhasználó szenvedett szoftverhibák miatt.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05