Meghekkelték a LastPassot

Ideje jelszót váltani

Czipperer Dia, 2015. június 16. 14:55

Feltörték a népszerű biztonsági eszközt, a LastPassot. A megoldást a magánszemélyek mellett cégek is használták adataik védelmére.

Joe Siegrist, a Last Pass vezérigazgatója jelentette be hétfőn, hogy támadás érte a szolgáltatást. A szakember a vállalat honlapján tette közzé a hírt. Kiderült, hogy a felhasználók e-mail címei és jelszóemlékeztetői is áldozatul estek, ám az egyelőre még kérdéses, pontosan mekkora számról van szó.
 

 

Siegrist elmondása szerint nem találtak bizonyítékot arra nézve, hogy a támadók elérték volna a titkosított felhasználói adatokat, sem arra, hogy a LastPass felhasználói fiókokhoz hozzáfértek volna.

 

A vállalat e-mailen keresztül arra kért mindenkit, hogy lépjenek be más eszközről fiókjukba, és hitelesítsék azt, ha ezt korábban még nem tették meg. Ezen felül fontos, hogy változtassák meg mesterjelszavukat.

 

Ennek ellenére azonban sajnos nem megy minden gördülékenyen. Kiderült ugyanis, hogy néhány felhasználó error hibaüzenetet kapott, amikor megpróbálta megváltoztatni jelszavát.

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy a népszerű jelszómenedzsert támadás érte. 2011-ben 1,25 millió fiókadatot loptak el hekkerek, 2013-ben pedig néhány Internet Explorer felhasználó szenvedett szoftverhibák miatt.

 

Forrás: Mashable.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen. A brute-force támadások és a BlueKeep a közvetlen Remote Desktop Protocol (RDP) kapcsolatokat használják, és lehetővé teszik a támadók számára, hogy különféle rosszindulatú tevékenységeket hajtsanak végre az áldozat szervereinek felhasználásával.

2020. január 24. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás