Jól teljesített a Kaspersky Internet Security

Minden fenyegetést azonosított az MRG Effitas-féle 360 Assessment tesztben

forrás: Prím Online, 2015. június 18. 09:14

A Kaspersky Internet Security volt az egyetlen a 15 vizsgált védelmi megoldás közül, amely minden alkalommal megakadályozta az operációs rendszer fertőzését az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme Q1 2015 tesztben.

Sikeres vette az akadályokat a Kaspersky Internet Security az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme Q1 2015 tesztjén, mely két részből állt. Az elsőben elemezték a védelmi termékek viselkedését a leggyorsabb reagálást igénylő fenyegetések esetében, a második pedig azt vizsgálta, hogy milyen hatékonyan lehet kezelni az operációs rendszert egy fertőzés után. A tesztelés során különféle víruscsaládok –trójaiak, ransomware-ek, nem kívánt programok stb. – mintáit használták. A Kaspersky Internet Security mind az 540 fenyegetést azonosította, és minden esetben megakadályozta a rosszindulatú programok rendszerbe kerülését.

 

Az MRG Effitas olyan módszertant használt, amely a tipikus felhasználói magatartást utánozza. A kutatók egy rosszindulatú hivatkozásra kattintottak egy biztonsági megoldással védett számítógépen, majd letöltöttek egy futtatható fertőzött fájlt, elmentették a merevlemezre, és végül megpróbálták futtatni azt. Ezután időt adtak a biztonsági terméknek, hogy kezelje a rendszert, és megbirkózzon a fertőzés következményeivel. Mivel az otthoni felhasználók általában nem hagyják bekapcsolva számítógépüket egész nap, a rendszert 12 óra elteltével újraindították.

 

 

Az első szintű minősítés feltétele az összes fertőzési kísérlet blokkolása volt. Azok a megoldások, amelyek valamennyi fenyegetést felismertek a PC első újraindítása előtt vagy az újraindítás közben, másodosztályú minősítést kaptak. A januári tesztelés során 15 termékből 10 nem tudta megvédeni a rendszert a kutatók által használt összes malware-től. További 4 megoldás engedte a rendszer megfertőződését, de képes volt a helyzet kijavítására. Csak egyetlen olyan megoldás volt, a Kaspersky Internet Security, amely az összes fertőzési kísérletet megakadályozta.

 

Timur Biyachuev, a Kaspersky Lab antimalware kutatási részlegének igazgatója elmondta, ha egyszer bekerült a számítógépbe egy rosszindulatú alkalmazás, ott bármikor aktiválható, ami adatok titkosításához, bizalmas információk ellopásához vagy a rendszerhez való távoli hozzáféréshez vezethet. Még ha a biztonsági megoldás fel is fedezi ezeket a veszélyes és illegális tevékenységeket a fertőzés után, a kár akkor már megtörténhetett. Ezért fontos, hogy a támadást blokkoljuk, amilyen gyorsan csak lehet, - ideális esetben még a fertőzés bekövetkezése előtt. A teszt eredményei azt mutatják, hogy a Kaspersky Lab techológiája hatékonyan védi a felhasználókat a fertőzés megakadályozásával.

 

A Kaspersky Internet Security — Multi-Device-ról írt tesztünket itt olvashatjátok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05