Windows 10-re streamelhetők majd a játékok az Xbox One-nal

Czipperer Dia, 2015. június 19. 08:34

A Microsoft még az év elején jelentette be, hogy a a Windows 10-ben a felhasználóknak lehetőségük lesz a Xbox One játékokat streamelni az operációs rendszerre. Ezt most bárki kipróbálhatja a Windows 10 előzetes verziójában.

A Windows 10 Insider Preview program révén (akik benne vannak) az Xbox One felhasználók immáron kipróbálhatják, milyen egy játékot streamelni a PC-re. A Windows 10 végleges verziójában ez a lehetőség adott lesz, ezt próbálgathatják most a userek az előzetes verzióban.

 

Ehhez arra van szükség, hogy az illető részt vegyen az Insider programban és rendelkezzen egy Xbox One játékkonzollal, melyen a legfrissebb operációs rendszer fut. A felhasználók az Xboxon található Windows 10 applikáció révén léphetnek kapcsolatba a PC-vel.


A Microsoft az Xbox hivatalos oldalán részletes útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan lehet streamelni az egyes játékokat. A vállalat továbbá azt is kifejtette, hogy szinte minden játékot táémogat ez az új megoldás, kivéve azokat, amelyeknél Kinectre vagy más speciális hardverre van szükség.

 

A funkció használatához egy vezérlőre van szükség, ugyanis az egér és a billentyűzet használata nem támogatott. A játékoknál pedig a legtöbb funkció a megszokott módon működik majd, beleértve az online multiplayer és hangalapú chatet is. Az Xbox-specifikus funkciók azonban, mint a Twitch streamelés és a GmaeDCR azonban nem lesznek elérhetők.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás