A Canon bemutatta legnagyobb teljesítményű szuperzoom Powershot fényképezőjét

forrás: Prím Online, 2015. június 22. 14:32

A Canon megalkotta a prémium Powershot G-sorozat egyik legerősebb tagját, a PowerShot G3 X-et. Ez az első olyan kompakt Canon szuperzoom kamera, melyben megjelenik az 1.0-ás háttérvilágítású CMOS szenzor. 

Új fényképezőgéppel rukkotl elő a Canon. A PowerShot G3 X névre keresztelt masina a sorozat legerősebb tagja.

 

A PowerShot G3 X jelenleg a Canon legnagyobb teljesítményű kompakt szuperzoom fényképezőgépe. Az 1.0-ás háttérvilágítású, 20,2 megapixeles CMOS érzékelő felel a szín- és részletgazdag képekért, míg a 9-lamellás, f/2,8-5,6 objektív gondoskodik a téma kiemeléséről és az elmosódott háttérről. A fényképezőgép 25-szörös optikai zoomja közel hozza a témát, és éles képet biztosít.


A fényképezőt a Canon saját DIGIC 6 processzora hajtja. Ahhoz, hogy rossz fényviszonyok közt is jó minőségű képeket lehessen készíteni, a fényképezőgép HS rendszere ISO 12800-ig terjedő érzékenységi tartományával még alacsony megvilágítás mellett is élénk képeket garantál. A mozgó tárgyak megörökítéséhez a PowerShot G3 X sorozatkép funkciója másodpercentként 5,9 képet képes készíteni. A fényképezőgép gyors autofókusz rendszerének köszönhetően minden fotó éles és fókuszált lesz.

 


A még spontánabb filmhatás érdekében a Short Clip Movie funkcióval négy, öt vagy hat másodperces klipeket készíthetünk, amelyeket többféleképpen is lejátszhatunk. A Story Highlights funkció a kiválasztott emberekről, eseményekről a vagy megadott dátum alapján intelligens módon válogat össze fotókat és filmeket, majd pedig rövid, másokkal is könnyen megosztható filmmé fűzi őket össze.

 

A PowerShot G3 X-ben  minden benne van, ami a tökéletes képek készítéséhez szükséges. A nagyméretű, 1,62 millió képpontos felbontású, 8 cm-es (3,2 colos) dönthető érintőképernyő segítségével bármilyen szögből elkészíthető a fotó, az EOS gépekéhez hasonló kezelőfelületen pedig könnyedén megtalálhatók a kedvenc beállítások és funkciók.


A finoman állítható objektívvezérlő gyűrűhöz (Lens Control Ring) különböző funkciók rendelhetők hozzá, például a fókuszállítás, ami a teljesen manuális vezérléssel (Full Manual Control), valamint a RAW filmrögzítési lehetőséggel és a BULB expozíciós üzemmóddal kiegészítve a felhasználó kezébe adja az irányítást. A masina por- és cseppálló készülékházzal rendelkezik, a DSLR-szerű kezelés érdekében pedig nagyfelbontású elektronikus keresőt és a Canon Speedlite vakuinak egész sorát lehet csatlakoztatni a vakupapucshoz. 

 

Ha furcsa helyzetekből és szokatlan szögekből szeretne egyedi perspektívájú felvételeket készíteni a felhasználó, akkor a Wi-Fi-n keresztül működő távoli filmfelvétel és az új Camera Connect alkalmazás révén okoskészülékekről is vezérelhetők a fényképezőgép főbb funkciói, beleértve a kézi vezérlés valamennyi elemét is. A NFC funkció révén pedig a képek könnyen megoszthatók és továbbíthatók egy Cannon Connect Stationre vagy a saját okoseszközökre. Az Image Sync funkció pedig lehetővé teszi, hogy felhőalapú tárhelyre – akár a Canon irista nevű saját platformjára – mentsünk egy másolatot minden képről. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás