Mobilalkalmazást is bevetnek a korrupció elleni harcban Kínában

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 24. 13:20

Új mobiltelefonos alkalmazással hozták lendületbe a kínai korrupcióellenes harcot. Az első napon csaknem 700 bejelentés érkezett - számolt be erről a kínai média.

Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megírhatja a különböző hivatalnokok, káderek korruptságára vonatkozó gyanúját, vagy feltöltheti ezzel kapcsolatos bizonyítékait. A kampány csúcsszerve szerint "gyors, kényelmes és közvetlen csatornát" nyitottak a leleplezők számára.
 

A polgárok elsősorban a közpénzek nem megfelelő felhasználásáról, a szolgálati autók magáncélú használatáról, vagy bármilyen, a takarékosságra és egyéb ismert rendszabályra vonatkozó előírások, irányelvek megszegéséről tehetnek bejelentést. Ezeket, úgy tudni, 11 típusba sorolták előzetesen, s szerepel köztük például a hivalkodó esküvő és temetés kategória is.
 

A szöveges részben 500 karakter áll rendelkezésre és két fénykép, illetve video feltöltésére van lehetőség. Korábban 250-300 esetre hívták fel a figyelmet a "tiszta kormányzás" önkéntes őrei.
 

A kedvcsinálónak szánt korszerű, mobil forma máris nem várt népszerűségnek örvend és állítólag a napi ezer bejelentésnek nagyjából a 70 százaléka érkezett az elmúlt napokban az új alkalmazáson keresztül. A "csúcson" 3 bejelentést kaptak percenként a mobil applikációkon keresztül.
 

Az egyik első ilyen egy engedély nélküli irodaépület építéséről szólt és állítólag 10 percen belül az eljáró, nyomozó hatóságnál volt az ügy.
 

A kommunista párthoz tartozó ellenőrző hatóság azt is közölte, hogy a bejelentéseket, panaszokat a visszaéléseket kategóriákba sorolva küldik az illetékeseknek további intézkedésre és természetesen válaszolnak is a beküldőknek. Az új helyzetben növelni fogják az ügyintézők létszámát és a számítógépparkot is fejlesztik.
 

A kezdeményezés elsősorban nyugati kritikusai máris megjegyezték, hogy a feljelentőket könnyen tudják majd azonosítani az IP-címek és telefonjuk típusa alapján. Korábbi hírekben az szerepelt, hogy az online felületen bejelentést tevő választhat, névvel vagy anélkül tesz panaszt. A kivizsgálásoknál, az ügyek súlyozásánál ugyanis ezt is figyelembe veszik.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Mit tudnak rólunk az okosautók?

Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat a világ minden táján, a statisztikák szerint 2023-ra 76 millió új okosautó lesz forgalomban. Ezek a járművek rengeteg hasznos adatot gyűjtenek saját műszaki állapotukról és a sofőrök vezetési szokásairól, amelyeket a gyártók például későbbi termékfejlesztésekhez használnak fel, hogy kényelmesebbek, fenntarthatóbbak és biztonságosabbak legyenek az autók, illetve a közlekedés. Az adatok egy része azonban személyes információ is egyben, amivel az autóhasználók sokszor nincsenek is tisztában. Vajon tudjuk, hogy pontosan milyen információkat rögzítenek az okosautók és mi történik aztán ezekkel? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a GDPR bevezetésének második évfordulója kapcsán a flottakezelésben piacvezető LeasePlan, amely legújabb Mobility Monitor felmérésében a kapcsolódó aggodalmakkal is foglalkozik.

2020. június 3. 17:48

Online is igényelhetők a Telenor új kedvezményei

Mobilnetezés szempontjából a nyár hagyományosan intenzívebb időszak, és ugyan az idei biztosan nem lesz szokványos a koronavírus miatt, abban azonban nincs változás, hogy a Telenor most is extra adatkerettel járul hozzá ügyfelei gondtalan időtöltéséhez. A meglévő számlás és kártyás előfizetők duplázott adatkeretet, az újonnan érkező számlások pedig 100 GB extra Hipernetet érvényesíthetnek.

2020. június 3. 16:20

A Fujitsu hatpontos akciótervet dolgozott ki a munkaerő átalakítására

Új akciótervében a Fujitsu hat olyan cselekvési pontot azonosított, amelyek révén a szervezetek túltekinthetnek a COVID-19 világjárvány által megkövetelt azonnali munkaerő-gazdálkodási intézkedésékeken. 

2020. június 3. 14:56

Az új Sony TV-k kiemelkedő minőségű audiovizuális élményt nyújtanak

A Sony jellegzetes képminőségét, hang- és felhasználóélményét tömörítő XH80 és X70 4K HDR LCD televíziók Európa-szerte megérkeztek a viszonteladókhoz, jelentette be a Sony Europe. 

2020. június 3. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás