Új, továbbfejlesztett Toshiba KIRA sorozat

forrás: Prím Online, 2015. június 25. 09:10

 

A Toshiba bejelentette továbbfejlesztett prémium Ultrabook-családját, a KIRA modelleket. 

 A Toshiba KIRA modelljeit 5. generációs Intel Core processzorokkal látták el. Ezek a feldolgozóegységek nagyobb teljesítmény mellett kevesebbet fogyasztanak, így akkumulátorral is hosszabb ideig használhatók. A Full HD modellek 13 órás és a PixelPure kijelzővel ellátott változatok 10:45 perces üzemideje, valamint a kiváló hordozhatóságot biztosító, mindössze 1.10 kg tömeg lehetővé teszi, hogy egyszeri feltöltéssel egész nap dolgozhassunk vagy szórakozhassunk laptopunkkal. 

 
Az új KIRA sorozat kétféle kijelzővel érkezik. A 2560 x 1440-es felbontású PixelPure IGZO (indium-gallium-cink-oxid) érintőképernyővel felszerelt modellt Corning Concore üveggel látták el, mely a részletgazdag kijelző hathatós védelméről gondoskodik. Az IGZO technológia a megnövekedett akkumulátor-üzemidő mellett kiváló teljesítményű érintésvezérlést, továbbá mind függőleges, mind vízszintes irányban rendkívül széles betekintési szöget biztosít. 
 
A Full HD felbontású, 300 NIT fényerősségű, IPS technológiás, széles betekintési szöggel rendelkező változat színvisszaadása elsőrangú, ezért ideális választás filmnézéshez vagy videoszerkesztéshez. A tükröződésmentes kialakítás lehetővé teszi, hogy rendkívül világos környezetben, még akár a szabadban is dolgozhassunk, hiszen a kijelzőn minden pontosan látható marad. 
 
A KIRA modellek tökéletes színvisszaadását a kalibrálásra használt és előtelepített Chroma Tune for Toshiba szoftver biztosítja, illetve a Technicolor tanúsítja. A program segítségével a felhasználók a megtekintett tartalomnak és az aktuálisan használt képszerkesztő alkalmazásnak megfelelően választhatják ki a megfelelő színteret. Ennek következtében a kijelzőn a képi elemek, a videók vagy a fotók úgy jelennek meg, ahogy azokat megálmodták.
 
A KIRA modelleket más prémium funkciókkal is ellátták. A DTS Studio Sound hangzásjavítással kiegészített Harman Kardon hangszórók lélegzetelállító hangélményt nyújtanak. A kényelmes használat érdekében a készülékeket 3 db nagy sebességű USB 3.0 porttal, 1 db, Ultra HD felbontást is támogató HDMI csatlakozóval és vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tevő adapterrel szerelték fel. A KIRA prémium megjelenését a karcsú, szigetes, ergonomikus kialakítású, háttérvilágítással rendelkező billentyűzet teszi teljessé. 
 
A Toshiba KIRA Magyarországon 2015 második negyedévétől kapható. 
 
Kulcsszavak: ultrabook Toshiba

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a Huawei új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

Új csúcskategóriás notebookkal bővül a HUAWEI MateBook-széria: augusztus 15-től Magyarországon is elérhető a HUAWEI MateBook X Pro. A modell ultravékony magnézium fémházzal, 14,2 hüvelykes 3,1K-os HUAWEI Real Color FullView kijelzővel rendelkezik. 

2022. augusztus 11. 17:25

Augusztustól itthon is kapható a Huawei legújabb, nagy képernyős notebookja

Hazánkba is megérkezik a Huawei legújabb notebookja, az új HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView kijelzőt kínál. Ez a gépméret könnyű hordozhatóságot, míg a nagyméretű kijelző, valamint a gyártó által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány kényelmes és hatékony feladatvégzést tesz lehetővé. 

2022. augusztus 11. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24