Adatszivárgás elleni védelmet kapnak a felhőben tárolt adatok

forrás: Prím Online, 2015. június 30. 12:01

A Symantec kiterjeszti a már elérhető Data Loss Prevention 14 (DLP) adatszivárgás elleni védelmét a felhőalapú tárolási megoldások felé. Ennek érdekében a cég stratégiai megállapodást kötött a Box nevű felhőszolgáltatóval.

 A Symantec DLP 14 legfontosabb megoldásai és előnyei:

- DLP for Cloud Email: A Symantec DLP 14 monitorozza és megvédi a Microsoft Office 365 Exchange Online megoldásán keresztül bonyolított bizalmas levelezéseket. A meglévő Symantec DLP 14 felhasználók így ugyanolyan szintű információvédelmi szabályozást alkalmazhatnak a felhőben, mint a helyi környezetben.

 

 - DLP for Cloud Storage: A Symantec DLP for Box megoldása teljes rálátást biztosít a vállalatok Box-ban tárolt bizalmas adataira. A megoldás zökkenőmentesen integrálható a Box platformba, így könnyen monitorozhatók a dolgozói hozzáférések. A megoldás mély elemzést biztosít ahhoz, mely adatok minősülnek szenzitívnek, hogyan használják fel, illetve kikkel osztják meg ezeket az adatokat. Ezen felül, ha a Symantec DLP for Box bizalmas adatot talál, akkor ezeket a tartalomhoz tartozó vizuális címkékkel látja el, így a felhasználók önállóan helyreállíthatják az állományokat közvetlenül a Box-ban.

 

- A folyamatos adatvédelmi előírások és munkafolyamatok biztosítása a helyi, mobil és felhő környezetekben. A felhasználók most egyszerűen kiterjeszthetik meglévő adatbiztonsági szabályozásukat a felhőre, és az e-mail megoldásokra.

 

- A Personal Cloud File Sync & Share megoldás számára biztosított védelem monitorozza a felhasználókat és megakadályozza, hogy bizalmas adatokat osszanak meg számítógépeikről az általuk használt felhő alapú megoldások (Box, Dropbox, Google Drive, Hightail, iCloud és Microsoft OneDrive), illetve olyan e-mail szolgáltatások felé, mint a Gmail.

 
A bárhol, bármikor és bármilyen eszközön és platformon megfelelő védelmet biztosító Symatec DLP 14 megoldása már elérhető a vállalatok számára. 
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IT menedzserek nehezen birkóznak meg a digitális támadásokkal

A hálózati és endpoint védelem ágazatában globális vezető szerepet betöltő Sophos ismertette a The Impossible Puzzle of Cybersecurity felmérésének eredményeit. A felmérés arra mutat rá, hogy az IT menedzsereket elárasztják a minden irányból érkező digitális támadások és nehezen birkóznak meg a helyzettel a biztonsági szakértelem, a költségvetés és a korszerű technológia hiánya miatt. A felmérésben 3100 középvállalkozásokban dolgozó IT döntéshozó vett rész.

2019. július 15. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05
online sportfogadás