Vezetőváltás a Microsoft Magyarország élén

forrás: Prím Online, 2015. június 30. 14:11

Szentkuti Gabriella személyében július elsejétől új vezetője van a Microsoft magyar leányvállalatának. Az új ügyvezető kinevezésével egyidejűleg több pozíciót érintően is megújul a vállalat menedzsmentje, amelyben ezzel – a magyar cég fennállása óta először – 50% fölé nő a női felsővezetők aránya. A magyar vállalatot négy éven át irányító Papp István a megújuló Microsoft ázsiai és csendes óceáni régiójának sales, marketing és szolgáltatási üzletágáért felelős alelnökévé lép elő.

Szentkuti Gabriella egy évvel ezelőtt, mint stratégiai igazgató csatlakozott a Microsoft magyar leányvállalatához. E pozíciójában fontos szerepet játszott azoknak a céloknak a kijelölésében és érvényesítésében, amelyek helyi szinten támogatják a márka átalakulását a világ első számú mobil és felhőalapú hatékonyságszolgáltatójává. A szakember közel 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik az üzletfejlesztés valamint értékesítés és marketing területen. A Microsofthoz való csatlakozása előtt a bank- és pénzügyi szektorban dolgozott, a többi között a Citibanknál és a Raiffeisen Banknál, ahol a pénzintézet több mint ezerfős sales csapatát, illetve az értékesítés- és ügyfélkiszolgálás fejlesztési osztályt vezette.
 

Szentkuti Gabriella és Papp István

 
A magyar leányvállalatot négy éven át vezető Papp István július elsejétől immár globális pozícióban folytatja vezetői pályafutását a Microsoftnál. Július elsejétől a magyar szakember lesz a cég ázsiai és csendes óceáni régiójának sales, marketing és szolgáltatási üzletágáért felelős alelnöke Szingapúrban. Papp István 2011-ben vette át a magyar leányvállalat vezetését, amely az általa fémjelzett időszakban két egymást követő évben is kiérdemelte a legjobb leányvállalatának járó címet. A szakember a Microsoft Magyarországot megelőzően az iparág olyan nagy és meghatározó márkáinál szerzett vezetői tapasztalatot, mint a Cisco, vagy a Magyar Telekom.
 
Kulcsszavak: CIO Microsoft-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24