Lengyel hatalomátvétel az idei Challenge24-en

forrás: Prím Online, 2015. július 1. 10:28

 

A lengyel HoChockiGon csapata nyerte az idei Challenge24-et (Przemysław Dębiak, Marek Cygan, Jakub Pachocki). A második helyezett a tavalyi első lengyel PrecisionScrewdrivers, míg a harmadik helyen a cseh és szlovák tagokból álló Charles_University_Legion végzett. Az első hatba még két további lengyel csapat fért be, s ezzel az idei Challenge24-en teljesen eltűnt az elmúlt évekre jellemző orosz dominancia és fölény.

 Az idén első alkalommal meghirdetett Challenge24 Magyar kupa legjobbjai Weisz Ágoston, Dankovics Attila, Mészáros András alkotta Sparrows nevű ELTE-s trió volt, akiknek eredménye az összetett 12. helyére lett volna elegendő. A csapat két évvel ezelőtt már bejutott a főverseny döntőjébe, akkor a 21. helyen végeztek a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének (MAVE – EESTEC LC Budapest) rendezvényén.

Az idei évi feladatok között helyt kaptak matematikai, algoritmikus, mesterséges intelligenciát használó és hardveres (képfeldolgozás és szabályozás elmélet) kihívások is egyaránt: volt módosított amőbajáték, melyben a harminc csapat egymás ellen játszott, a hardveres kihívásban pedig egy ping-pong labdát kellett ventilátor segítségével egy lyukba terelni, az idő elteltével egyre több akadályt tartalmazó pályán. A verseny feladatsora megtalálható a verseny honlapján.

Az idei verseny 0. napján a nagyközönség az International Geeks Together – Challenge24 WarmUp rendezvényen találkozhatott, melyet az Iseeq szervezett meg idén már harmadik alkalommal. 

Az idei évi verseny is az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai épületében zajlott, ahol pénteken több támogató is megfordult hogy személyesen is találkozzon a fiatal programozókkal és informatikusokkal a „Challenge24 piknik” keretében. A verseny döntőjébe mintegy 10 ország egyetemistái és már profiként dolgozó szakemberei jutottak be. A 30 külföldi csapat közül idén 13 volt orosz, sajnos a kínai csapatnak az utolsó pillanatban vissza kellett mondania az indulást.

A magyar kupa nyertes csapatának tagjai az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által felajánlott notebookkal lettek gazdagabbak, valamint az összes helyezett Graphisoft ajándékcsomagot kapott, melyet Babits Attila adott át a cég képviseletében. A főverseny díjait a verseny első hat helyezettjének, Simon Péter adta át a gyémánt fokozatú támogató GE képviseletében.

Az idei jubileumi verseny gyémánt fokozatú támogatója a 25 éves Fornax volt, aki már a kezdetek óta a verseny mellett áll, valamint a GE és a Google. A Balabit a verseny ezüst fokozatú támogatója volt az idei kihívásnak, kiemelt partnerként pedig a Graphisoft és az IVSZ tartotta fontosnak az idei rendezvénysorozat patronálását.

 
Kulcsszavak: Challenge24

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Wolfram Research minősített oktatója lett az ELTE docense

Lóczi Lajos, az ELTE Informatikai Kar Numerikus Analízis Tanszékének docense elnyerte a cég minősített oktatója (Certified Instructor) címet. Ezzel a képesítéssel világszerte jelenleg mintegy 130-an rendelkeznek.

2020. augusztus 12. 19:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás