QualysmArt: képernyőkön és táblagépeken a művészet

Megnyílt a Qualysoft innovatív művészeti kiállítása

forrás: Prím Online, 2015. július 6. 12:31

A Qualysoft megnyitotta művészeti kiállítását Bécsben. A rendhagyó tárlaton nem festményeket láthatnak a résztvevők, hanem az egyes alkotásokat táblagépeken és képernyőkön keresztül tekinthették meg.

Bécsben rendezték meg a QualysmArt névre keresztelt kiállítást. A szervezők a digitális világot előtérbe helyezve a modern technológiákkal ötvözik a művészek alkotásait. A különféle alkotásokat idén a „Digitalizmus – Művészet és innováció” mottó jegyében válogatta ki az esemény két kurátora: Ursula Tucka, a Metropolitan Art Club elnöke és dr. Méhes Márton, kulturális menedzser.

 

Oros Péter, a Qualysoft-csoport vezérigazgatója szerint a QualysmArt koncepció révén sikerült a technológiát a művészettel kombinálni. Úgy véli, hogy a digitális technológiáknak és tartalmaknak a vizuális művészetekben megvalósuló integrációja igen érdekes eszmecserék ihletője. 

 

Az elképzelés alapja, hogy nem csak hagyományos módon lehet bemutatni a műalkotásokat, hanem például digitális eszközökön is megjeleníthetők. Ha a jó minőségű képernyők festményekhez hasonló keretet kapnak, és a falra akasztják őket, azzal a fizikai és a virtuális művészet találkozásának lehetnek tanúi a látogatók. A QualysmArt technológia segítségével a fizikailag hozzáférhetetlenek alkotások is megtekinthetők, melyek akár állapotuk miatt nem állíthatók ki, vagy éppen egy távoli ország kiállításán vendégszerepelnek.

 

Az egyik kiállított alkotás


A Qualysoft által kifejlesztett, felhőlapú megoldással akár végtelen számú készülék vezérlése egy központi számítógépről kivitelezhető. 
Az idei QualysmArton az alábbi művészek alkotásait állítják ki, melyek egy éven át tekinthetők meg Bécsben az ENSZ-központhoz közel található Saturn Tower irodaházban előzetes időpont egyeztetés alapján, akár tárlatvezetéssel is: A. Nagy Gábor, Ördög Noémi (Naomi Devil), Zászkalicky Ágnes, M. Pálfy, Beran/Henz, Valentina Wecerka, DAQUE, Christian Foidl, Mario Nubauer.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosplázák és jövőtudatos épületek

Közép-Kelet-Európában 2019 és 2020 között 4.4 millió négyzetméternyi új pláza átadása várható, amelyek okos megoldásokkal, modern designnal és növekvő méretű közösségi terek kialakításával válaszolnak a 21. századi kereskedelem kihívásaira. A CEE régió kiemelt plázáinak példáin nyomon követhetjük az elmúlt 2-3 év legfontosabb változásait: a tallini T1, a budapesti Etele Plaza és a belgrádi Big Fashion bevásárlóközpontok építészeti megoldásai és egyedi szolgáltatásai új fejezetet nyitnak a régió plázáinak történetében.

2019. október 16. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás