Kritikus hiba az Adobe Flash Playerben

forrás: Prím Online, 2015. július 10. 10:17

Elkészült a javítás a titkosszolgálati hackerektől kiszivárgott, veszélyes Adobe Flash Player támadókód ellen.

A japán Trend Micro antivírus cégtől származó információk alapján a Vírus Híradó magas szintű riasztást adott ki az Adobe Flash Player webanimációs lejátszó program súlyos sebezhetőségével és javítófoltozási igényével kapcsolatban.

A sürgős helyzetet kiváltó, kártékony programkód az olasz Hacking Team titkosszolgálati kémszoftvergyártó cég hálózatának feltörése és adatainak kiszivárogtatása nyomán, hétfőn került nyilvánosságra.

Szerdára azonban már a profitérdekelt vírusírók és botnet-üzemeltetők is használatba vették az új exploitot és beépítették olyan veszélyes online támadó keretrendszerekbe, mint az Angler, Kafeine, Neutrino vagy a Nuclear csomagok.

A nemzetközi MITRE rendszerben CVE-2015-5119 sorszámmal kategorizált, kritikus súlyosságú infobiztonsági hiba ugyanis lehetővé teszi a Flash Playert futtató számítógépek távolról történő feltörését és megfertőzését, amely újabb erőteljes eszközt ad az online vírusterjesztő bűnözők kezébe.

Az Adobe cég gyorsan reagált a válságra és 2015 július 8-án kiadta a Flash Playerhez készült rendkívüli frissítését, amely megvéd a Hacking Team-ótől kiszivárgott támadókód ellen. Mindenkinek javasoljuk, hogy saját biztonsága érdekében sürgősen frissítse a gépén használt Flash modulokat legalább a 18.0.0.203-as verzióra.

 

Forrás: Vírushiradó.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50